cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Sygehus bibeholder covid-afsnit

Selvom coronasmitten er relativt lav i samfundet, beholder man et antal senge reserveret til covid-patienter på Nykøbing Sygehus.
04. maj 2021 kl. 17:50 Af Jakob Poulsen

Antallet af patienter, som er indlagt på landets sygehuse til behandling for covid-19 er fortsat et stykke under 200, og tirsdag nåede det tilmed det laveste siden starten af november - nemlig 163.

Det kan også mærkes lokalt på Nykøbing F. Sygehus, hvor man i den seneste tid har været nede på at have mellem to og fem patienter indlagt på sygehusets særlige covid-19-afsnit, hvor der er plads til seks patienter.

Umiddelbart er der dog ingen planer om at skalere yderligere ned på det. Det fortæller vicedirektør på Nykøbing F. Sygehus, Inge Paamejer.

- Vi er stadig på beredskabstrin 1 på regionens sygehuse (det laveste trin, red.) i tilfælde af, at smitten og antallet af indlagte skulle begynde at stige igen. Men det skyldes blandt andet, at det simpelthen er for omkostningstungt, hvis vi går helt ud af beredskab og pludselig må gå tilbage igen, forklarer hun.

Ifølge Inge Paamejer forsøger man nu at vende tilbage til så normal en hverdag som muligt på sygehuset. Det indebærer blandt andet, at man arbejder på at få nedbragt ventelisterne til operationer og andre aftaler, som borgerne måtte have på sygehuset.

Annonce

Hvornår det lykkes helt, kan vicesygehusdirektøren dog ikke sige noget præcist om endnu.
- Vi arbejder på, at det kommer til at ske hurtigst muligt, men vi har stadig et vist efterslæb af ferie og afspadsering, som skal afvikles hos de medarbejdere, der arbejdede rigtigt meget, da vi havde flere coronapatienter indlagt, fortæller hun.

Noget andet, der stadig udestår, er at finde en løsning for de medarbejdere, som kun nåede at få første stik med AstraZeneca-vaccinen, før den blev taget ud af vaccinationsprogrammet.

Her skal man i regionen finde ud af, hvilken vaccine, de i stedet skal have tilbudt til det andet og sidste vaccinationsstik.
- Jeg ved, at man er i gang med at undersøge, om man kan bruge vaccinen fra Moderna til stik nummer to, siger Inge Paamejer.

For få dage siden meddelte Region Syddanmark, at man her vil tilbyde andet vaccinationsstik med netop Morderna til den del af sundhedspersonalet, som har fået første stik med AstraZeneca, men endnu mangler at få andet stik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE