cookie-og-privatlivspolitik
Lyset tændt på havnen i Sakskøbing.

11

Billeder

Lyset tændt på havnen i Sakskøbing.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Tågen lå tæt over lysfesten

BILLEDSERIE: Lyseventen mandag aften var kulminationen på et firedages program.
02. marts 2021 kl. 10:35 Af Lars Hovgaard

Vejret er ingen som bekendt herre over - og i aftes lagde tågen sig tæt over den bebudede lysfest på aftenhimlen over Gedser, Nykøbing, Stubbekøbing, Sakskøbing og Nysted. Faktisk så tæt, at man skulle ganske tæt på lyskanonerne for overhovedet at kunne se lyskeglerne.

- Vi havde håbet på et andet vejr, det skal ingen hemmelighed være. Men det lykkedes for folkene bag lyseventet at få indstillet lyskeglerne, så der kom mest mulig effekt på himlen, fortæller kulturkonsulent Julie Damgaard, Guldborgsund Kommune, der er en af de mange, som har arbejdet på at få skabt hele den lysende begivenhed under titlen "Den første dag i marts".

Lyseventen var kulminationen på et firedages program, hvor blandt andre Ensemble Storstrøm, Museum Lolland-Falster samt Katedralskolen i Nykøbing hver især havde skabt deres bidrag i form af små videofilm, der ledte op til mandag aftens "Den første dag i marts".

- Alt i alt er det gået rigtig godt - og bortset fra at vejret ikke var med os mandag aften, så er alle de øvrige events gået rigtig godt. Og vi er meget taknemmelige for, at så mange har villet være med, lyder det fra Julie Damgaard.

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem en række lokale aktører: Museum Lolland-Falster, Kammerensemblet Storstrøm, Guldborgsund-bibliotekerne, Nykøbing Falster Katedralskole samt digter Dennis Buchleitner og lyskunstnergruppen Båll & Brand, der også stod bag lyseventet på Vandtårnet i Nykøbing i oktober 2020.

Annonce

På "Vores Guldborgsund" på Facebook kan man se film og billeder fra hele eventen.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE