cookie-og-privatlivspolitik
Gert Wiik opfordrer sejlere til at sejle ture - og giver forslag til ruter rundt om Lolland-Falster.

2

Billeder

Gert Wiik opfordrer sejlere til at sejle ture - og giver forslag til ruter rundt om Lolland-Falster.
Foto: Gert Wiik

Lokal nyt

Tag en selfie - og støt klapbroen

Sejler: - Kong Frederik IX's Bro skal ikke klappe i i en spareøvelse
13. juni 2020 kl. 06:40 Af Margit Olsen

Annonce

NYKØBING Broen skal ikke klappe i for evigt. Det er holdningen hos den lokale sejler Gert Wiik, som selv har bådeplads i sejlklubben Vikingen i Nykøbing.

Han har fået fremstillet en masse bagdes og foreslår sejlere ture rundt om Lolland-Falster, hvor ruten går gennem Kong Frederik IX's Bro.

- Egentlig er tanken udsprunget af facebookprofilen "Frederik IX's Bro - vigtig del af livet omkring Guldborgsund", som er oprettet for at udbrede kendskab til broen, som Banedanmark i en spareøvelse mener ikke fremover skal kunne åbnes for sejlere ved gennemsejling, fortæller Gert Wiik.

- Mit bidrag er, at jeg har fået fremstillet nogle badges til sejlerne, som så opfordres til at sejle på ture rundt om Lolland-Falster. Ved start, eventuel overnatning og hjemkomst tager man så en selfie af båd og mandskab og lægger selfien på facebooksiden "Frederik IX's Bro - en vigtig del af livet omkring Guldborgsund", siger Gert Wiik.

På grund af corona er de fleste fællesarrangementer for sejlere aflyst. Man må også sejle "fælles hver for sig".

- Og denne opfordring skulle gerne være med til at kickstarte en aktiv sejlersæson lokalt, som er kommet lidt trægt fra start her i denne coronatid, hvor havnene i starten af sæsonen ikke havde åbne faciliteter for sejlerne, siger Gert Wiik.

Men nu er det tid at komme ud og sejle igen - og tage nogle selfier, siger den lokale sejler.

Gert Wiik oplyser, at badgene med teksten "Klap en bro" kan fås ved Guldborg Havn i Café Lagunen, i Sejlforeningen Vikingens klubhus Nykøbing, i Toreby Sejlklubs klubhus og i Nysted Sejlklubs klubhus.

Badgen viser et stiliseret billede af det skib, som er i Guldborgsund Kommunes skjold omgivet af to skrå streger, som illustrerer klapbroen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce