cookie-og-privatlivspolitik
Edvard Grieg har selv været gæst på Fuglsang. I går var musik fra hans "Lyriske Stykker" både start og punktum for "koncert med te-arrangementet" på herregården. "Til foråret" var selvfølgelig et af stykkerne på årets første rigtige sol-søndag.

3

Billeder

Edvard Grieg har selv været gæst på Fuglsang. Søndag var musik fra hans "Lyriske Stykker" både start og punktum for "koncert med te-arrangementet" på herregården. "Til foråret" var selvfølgelig et af stykkerne på årets første rigtige sol-søndag.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Te og toner til tiden - endelig

Fuglsang og Ensemble Storstrøm sammen om søndag med musik og kage.
10. maj 2021 kl. 21:38 Af Hans Gandrup

FUGLSANG Forår. Fødselsdag. Mors dag. Første koncert efter corona-lukning.

Der var masser at fejre søndag eftermiddag, hvor Ensemble Storstrøm og Fuglsang Herregaard i samarbejde inviterede til "Grieg i salonen" og "Afternoon Tea".

Med omkring 50 gæster var alt besat efter forskrifterne i salen, havestuen og den røde salon.

Ensemblet kan i disse dage fejre 30-årsfødselsdag. I dag har man til huse i Kumus som naboer til herregården.

En koncert med publikum var uhyre velkommen for fødselsdags-ensemblet, hvor forventningen var fuldt på højde med publikums.

Annonce

- Vi har glædet os. Det er en festdag. Det er 160 dage siden, ensemblet har spillet for et publikum, konstaterede ensembleleder Maj Kullberg i sin velkomst.

Ensemblet har ganske vist haft ganske travlt i den koncertløse tid. Man har spillet online, og der er blevet brugt tid på indspilninger.

- Det giver selvfølgelig også meget rent professionelt og musikalsk, fordi indspilninger er så nådesløse, når det gælder teknik og fejl. Men det direkte møde mellem musikere og publikum er noget helt andet. Og det har vi altså i den grad savnet, fastslår Maj Kullberg.

Levende musik fik man så - og te indimellem.

Programmet bød selvfølgelig på Grieg, som selv flere gange har været gæst i salonerne på Fuglsang - både til indledning og afslutning. Men der blev også plads til både Brahms, Saint-Säens, Rimsky-Korsakov, Ravel og Svante Henryson.

Annonce

Ensemblet kom omkring - både i salonerne efter tur og i komponisterne.

Midt i fornøjede man sig med kager og sandwich i britisk stil.


Ny køkkenchef

Gårsdagens koncert/te var i øvrigt punktum for en travl startuge for den nye kok på Fuglsang. Kenneth Herkild med en fortid på en række fynske hoteller er netop tiltrådt på Fuglsang og i øvrigt er flyttet til Nørreballe.

Fuglsang gør nu klar til også at åbne a la carte-restaurant.

I det hele taget er der ved at komme mere liv på Fuglsang igen også med overnattende gæster med mere.

Annonce

- Det har selvfølgelig været en vanskelig tid med corona-restriktionerne. Hele ideen med et refugium og ophold for forskere, som vi blandt andet samarbejder med Københavns Universitet om, er jo blevet sat i stå. Eksempelvis har udlændinge slet ikke kunnet komme hertil. Men vi tror stadig på konceptet og satser på det, siger Poul Schreiner Hansen, Det Classenske Fideicommis, som ejer Fuglsang Herregaard.

Men café, restaurant, overnatninger og lejlighedsvise koncerter er der fortsat plads til.

Til glæde for musikere og tilhørere. Det var til at få øje på i går.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE