cookie-og-privatlivspolitik
De fire prisvindere af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalgets priser, sammen med formand for udvalget, Martin Lohse (G).
De fire prisvindere af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalgets priser, sammen med formand for udvalget, Martin Lohse (G).
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Teaterforening vandt Kulturprisen

Kultur og sport blev hædret som afslutning på Kulturnat 2018.
29. september 2018 kl. 00:04 Af Klaus Jaqué

Annonce

NYKØBING Nykøbing Teater var fredag aften fyldt med sportsfolk fra alle dele af kommunen, der var nemlig Prisfest for medaljevindere og kultur.

I den anledning blev der uddelt flere priser til sport og kultur rundt om i kommunen. Først var det Ebbe Bressing, som på vegne af Guldborgsunds Sports- og Idrætsråd som uddelte Guldborgsund Pokalen til Daniel Sommer Larsen, som er gymnastikinstruktør i Nr. Ørslev Gymnastikforening.

Den fulgte han op ved at tildele Sarah og Jamie Bundløj, fra Nr. Ørslev Gymnastikforening Du Gør En Forskel prisen, for deres store engagement i foreningen, deres positive tilgang til idrætten og deres initiativ.

Herefter var det Steen Von Würden, som banegruppeformand kunne uddele prisen for årets bedste fodboldanlæg til Væggerløse Boldklub.

Guldborgsund Kommunes Kultur, Fritid og bosætningsudvalg skulle også uddele fire priser.

Først udnævnte Britta Lange (A), næstformand i udvalget, Stine Widich Bendtsen fra Toreby Grænge Boldklub som Årets Ildsjæl.

Årets Forening blev af Birgit Holse (O) tildelt Lolland-Falster Cykle Klub, for deres store arbejde med de store cykelarrangementer afholdt i kommunen.

Milad Rajabi (G) var herefter den næste til at uddele en pris, Årets Idrætspræstation, til bueskytte Stefan Hansen. Han er selv til finalestævne i World Turen, og havde derfor sendt en tak for prisen via video.

Henrik Høegh-Andersen (V) gav til slut Årets Fund til den unge vandpolospiller Gustav Kamper.

Tilbage var kun den store pris, Kulturprisen, som Martin Lohse (G), formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, skulle uddele. Og for første gang i flere år gik prisen ikke til en enkelt person, men en forening.

- Årets vinder af kulturprisen, er en instituion som sikrer et bredt udbud af forestillinger i den bedste klasse, Nykøbing Falster Teaterforening, afslørede formanden.

Prisen, og de 15.000 kroner som følger med, blev modtaget af foreningens formand Jette Malmskov, som glædede sig meget over æren.

- Jeg er så glad og stolt på foreningens vegne. Det er et ekstra skulderklap som beviser at vi tjener en god sag og giver folk noget de vil have, sagde en tydeligt rørt teaterformand, inden hun afslørede, at pengene skal gå til at sikre endnu flere forestillinger i aller højeste kvalitet.

I løbet af aftenen var der flere festlige indslag, blandt andet af Musikskolen, som fejrer sin sæson nummer 40. Det kan du læse meget mere om, i mandagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Når der penge i at snakke… 19. januar 2020 kl. 00.37

AF: SVEN-ERIK JENSEN

Kører alt for stærkt og for tæt 18. januar 2020 kl. 13.45

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

Annonce