cookie-og-privatlivspolitik
Kristian Thulesen Dahl (DF) undrer sig over, at regeringens genåbningsplan ikke omfatter Lolland-Falster.
Kristian Thulesen Dahl (DF) undrer sig over, at regeringens genåbningsplan ikke omfatter Lolland-Falster.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Lokal nyt

Thulesen Dahl undrer sig: Det ville være naturligt at se på åbning på Lolland-Falster

Dansk Folkepartis formand har fokus på muligheden for at løfte corona-restriktionerne særskilt på Lolland-Falster.
24. februar 2021 kl. 16:50 Af David Arnholm

LOLLAND-FALSTER Smittetrykket er lavt på Lolland-Falster, men alligevel er Sydhavsøerne ikke et af de områder, der er omfattet af de regionale genåbninger, regeringen annoncerede onsdag. Det undrer formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl.

Han fortæller, at Dansk Folkeparti bragte sagen op, da partierne tirsdag aften var til en teknisk gennemgang af corona-situationen.

- Vi spurgte ind til, hvorfor man ikke særskilt havde vurderet Lollands og Falsters mulighed for genåbning, men bare knyttede det sammen med Sydsjælland. Svaret var, at "vi er nødt til at tage det i større klumper". Men i Nord- og Vestjylland gør man det. Så det ville være helt naturligt at se på Lolland-Falster. Kunne man ikke give nogle flere frihedsgrader der for børn og unge? Hvorfor er der forskelle? Jeg kan ikke se, at det ikke skulle være lige så forsvarligt på Lolland-Falster som i Nord- og Vestjylland, og det vil vi forfølge i de næste par uger, siger Kristian Thulesen Dahl med henvisning til, at regeringen har sat 15. marts og 5. april som nye skæringsdatoer.

Han afviser selv, at der er tale om, at oppositionen bare bevidstløst vil åbne op, med fare for at folk sætter sig i deres bil og kører til de områder, hvor restriktionerne er mindre skrappe. Han fremhæver nemlig selv sådan noget som efterskoler som noget, man kunne genåbne.

- Vi vil se på, hvad det er, der giver mening at genåbne geografisk. Og når det handler om skolegang og nogle butikker, vil man forvente, folk ikke kommer kørende. For folk kører ikke nødvendigvis til en tøjbutik. Det, der kan give udfordringer, er restaurationslivet. Det så vi tidligere, da restauranter i Middelfart pludselig fik en lind strøm af bookinger fra København. Men det skal ikke afholde os fra at gå i gang der, hvor det er forsvarligt, og derfor forslaget om børn og unge, siger han.

Annonce

Kristian Thulesen Dahl tilføjer, at det haster med at åbne for børn og unge. Dem får partiet mange alarmerende meldinger om i disse uger.

- Specielt de unge, der i forvejen har det vanskeligt, får det svært, vurderer han og vender tilbage til muligheden for en åbning på Lolland-Falster:

- Den eneste grund til, at Lolland-Falster ikke kom med, er, at man ikke vil se det særskilt, men som en del af regionen, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE