cookie-og-privatlivspolitik
Klokken 12 blev sluserne til marken åbnet for køerne.

15

Billeder

Klokken 12 blev sluserne til marken åbnet for køerne.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Tidligt græs til øko-køerne

BILLEDSERIE: Kunne søndag sende køerne på græs, da årets økodag blev markeret.
19. april 2021 kl. 13:20 Af Peter Hevinsen Hansen

HORSLUNDE Ravnsborg Økologi ved Horslunde måtte i år undvære det store publikum, der mødte op ved sidste økodag i 2019. De 2.500 mennesker var i går søndag i stedet blevet til omkring en håndfuld bestående af familie, naboer og medarbejdere, men det forhindrede dog ikke landbrugets økologiske køer i at få årets første tur på græs.

- Det er dejligt. Så er foråret jo kommet, siger Michael Olsen, der har den ene halvdel af det økologiske landbrug. Den anden tilhører Thomas Fabienke.

Trods gårsdagens gode vejr falder markeringen af forårets komme dog lige tidligt nok, spørger man den økologiske landmand.

- Det har været et koldt forår, så græsset er dårligt nok begyndt at gro. Men økodagen var jo fastsat på forhånd. Ellers skulle det jo nok reelt have ventet en uges tid eller to mere med at åbne, så der var kommet lidt mere varme. Når de kommer ud, skal der jo være ordentlig vækst, så de ikke bare æder det helt ned fra start, siger Michael Olsen.

Landbrugets køer skal malkes to gange om dagen, så indtil græsset er blevet helt klar, vil der være ledsaget udgang for køerne på skift nogle timer om dagen for at give det en chance for at vokse.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE