cookie-og-privatlivspolitik
Klasselokalet her skal på skift dagligt bruges af 1.a og 3.c, fortæller Sune Bek. Alle klasser er derudover blevet delt op i to for at kunne overholde retningslinjerne, der er udstukket af Sundhedsstyrelsen.

3

Billeder

Klasselokalet her skal på skift dagligt bruges af 1.a og 3.c, fortæller Sune Bek. Alle klasser er derudover blevet delt op i to for at kunne overholde retningslinjerne, der er udstukket af Sundhedsstyrelsen.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lokal nyt

Tilbage på skolebænken

Hf-, htx- og hhx-elever på første årgang vendte i går tilbage, mens turen i dag er kommet til stx.
28. maj 2020 kl. 21:15 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

NYKØBING Som en del af den fortsatte genåbning af Danmark efter coronakrisen kunne gymnasielle uddannelser i går og i dag byde velkommen tilbage til elever på første årgang efter to måneder med virtuel undervisning.

Mens hhx- og htx-elever på Celf Merkurs Plads samt hf-elever på Nykøbing Katedralskole allerede var vendt tilbage i går onsdag, er turen i dag kommet til stx-eleverne.

- Mange starter årsprøver i næste uge, så de skulle også ind i denne uge, selv om man fra ministeriets side sagde, at det var fra den 27. maj, og vi så kunne bruge nogle dage til at planlægge. Men det fandt vi ud af ikke kunne nytte noget. Vi skal have dem ind hurtigst muligt, for ellers er tiden simpelthen gået, fortæller Kirsten Danving, der er rektor på Nykøbing Katedralskole.

En af de elever, der i går kunne vende tilbage på Katedralskolen, er hf-eleven Kira Rosenhagen fra 1. o, der ligesom sine medstuderende startede den mere almindelige skoledag igen med en fremlæggelse, der var blevet forberedt virtuelt i dagene op til.

- Man har jo savnet det der fællesskab, der var oppe i klassen, og at have nogle at snakke med. Selvfølgelig kan jeg bedst lide at få undervisningen heroppe, men vi har jo stadig fået den, så det primære for mig har været det her med at komme tilbage og fysisk kunne være her, fortæller hun og fortsætter:

- I forhold til undervisningen er det nemmere at være heroppe, fordi jeg føler, at jeg får mere ud af det end derhjemme, fordi man kan få mere hjælp.

De sidste to måneder har undervisning foregået virtuelt, og det har fungeret okay, fortæller Kira Rosenhagen.

- Da jeg fik at vide, vi skulle kommunikere ved at videochatte, tænkte jeg, at det ville blive kaos, fordi folk ville snakke i munden på hinanden, men jeg synes virkelig ikke, der har været problemer med det, fortæller hun.

- Vi havde det fra skolens side på samme måde, for vi havde aldrig prøvet det før, supplerer Sune Bek, der er uddannelseschef på Nykøbing Katedralskole.

- Vi har prøvet virtuel undervisning, men det har kun været et enkelt hold eller noget i den stil. Lige pludselig så gik hele skolen virtuelt. Mette F. kom med meldingen i starten, og så lukkede vi skolen torsdag og satte os ned og tænkte, hvad fanden gør vi? Vi havde Teams, som vi skulle koble alle op på. Og fra fredag morgen, der kørte det. Selvfølgelig var der et par børnesygdomme, men det var faktisk mest, fordi Teams havde pludselig rigtig mange gymnasier på en gang.

Læs også artiklerne "De voksne er tilbage på skolebænken i dag" og "Skole får nej til at åbne mere nu" i torsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce