cookie-og-privatlivspolitik

Foto: /ritzau/Per Rasmussen

Lokal nyt

Tilsyn: Vikarer øger konflikter

Fordoblet vikarforbrug øger konfliktniveau på sikret institution.
16. april 2019 kl. 06:39 Af Citathistorie

Annonce

Socialtilsyn Øst kritiserer den sikrede institution Kofoedsminde for at have et højt forbrug at eksterne vikarer og en stor udskiftning i medarbejdergruppen.

Institutionen, der huser domsanbragte, kriminelle udviklingshæmmede, har fordoblet sit vikarforbrug siden 2015. Det påvirker borgerne.

“Borgerne giver udtryk for, at brugen af eksterne vikarer og udskiftning i medarbejdergruppen på de enkelte afdelinger skaber frustrationer i borgergruppen og virker konfliktoptrappende på borgerne,” skriver Socialtilsyn Øst i en tilsynsrapport fra december 2018, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

Endvidere skriver tilsynet:"Brugen af eksterne vikarer er højt, og det afspejler sig i samspillet med borgerne, som derfor ofte møder medarbejdere, der ikke har relevante kompetencer."

I 2018 brugte Region Sjælland 127,1 millioner kroner på løn til fastansat personale på institutionen. 20 millioner kroner fra dette beløb gik til Kofoedsmindes eget interne vikarkorps.

Derudover brugte regionen 44,6 millioner kroner til det private vikarfirma Vikarspecialisten, der leverer eksterne vikarer til Kofoedsminde. Det viser aktindsigter fra Region Sjælland.

Når der er stor udskiftning i personalet, er det svært at levere en sammenhængende pædagogisk indsats, påpeger Tanja Miller, docent på pædagoguddannelsen på University College Nordjylland.

- Det siger nærmest sig selv, at relationsarbejde mellem den professionelle og beboeren er utroligt meget mere vanskeligt, når der kommer forskellige mennesker ind ad døren. Jeg vil nærmest sige, at det er umuligt, siger hun.

Jens Buch, der er direktør i Vikarspecialisten, er uenig i kritikken. Han mener, at Vikarspecialisten leverer et godt stykke arbejde på Kofoedsminde.

- Vores personale kommer ind, når det faste personale mangler. Det, at det er uvante mennesker, der ikke er kendt af beboeren, kan sikkert give konflikter. Men det er bare ikke mit indtryk, at det gør det. Helt oprigtigt synes jeg ikke, at jeg kan genkende kritikken, siger Jens Buch.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce