cookie-og-privatlivspolitik
Den gamle Pontiac Laurentian fra 1958 har Anders Pedersen haft i 27 år. Og i år kom Combi campen fra 1974 med.

3

Billeder

Den gamle Pontiac Laurentian fra 1958 har Anders Pedersen haft i 27 år. Og i år kom Combi campen fra 1974 med.
Foto: Peter Levinsen Hansen

Lokal nyt

Tog på klassisk roadtrip

Da Anders Pedersen skulle holde sommerferie, måtte han, som mange andre danskere, tænke alternativt.
09. august 2020 kl. 10:19 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

HJELM Da der stod uge 30 på kalenderen, og corona-restriktionerne fortsat var på plads, måtte Anders Pedersen fra Hjelm finde en ny måde at holde årets ferie.

Traditionelt gik turen til Øster Hurup med hans Pontiac Laurentian fra 1958 og US Car Camp, hvor omkring 1.200 amerikanerbiler samles til stort træf i en uge, men i år var det store træf aflyst ligesom så mange andre store arrangementer.

- Jeg holder kun en uges ferie om året, og det er uge 30. Og de sidste seks år har vi været i Øster Hurup. Vi er jo sammen i en hel uge og hygger os, men det er jo aflyst, så den ene uges ferie, jeg havde, den var jo aflyst, fortæller Anders Pedersen, der derfor gentænkte mulighederne for ferie.

- Vi må jo ikke mødes på Marielyst eller Sakskøbing. Der er jo det her forsamlingsforbud, så alle træf og forsamlinger, vi plejer at tage til, de er jo aflyst. Og så tænkte jeg, hvad fanden skal vi lave i uge 30? Og så slog det mig: et roadtrip. Danmark rundt på en uge. Kan det lade sig gøre, og så skulle det jo selvfølgelig være i den gamle smadderkasse. For ellers var det jo lige meget, fortæller Anders Pedersen.

I alt blev det til 1.755 kilometer i den gamle Pontiac på seks dage.

- Vi kørte 292 kilometer om dagen i gennemsnit, fortæller Anders Pedersen, der tog turen sammen med sin kone Tina.

- Da vi kun skulle være en overnatning et sted, så gad jeg ikke slæbe en stor campingvogn med, så vi købte først en Camp-let, for den er jo nem at slå op, men så faldt vi over en Combi Camp fra 74, og den er jo i rigtig gammel stil, og så var vi jo klar. Vi vidste ikke, hvor vi skulle hen, vi vidste kun, vi skulle til Sønderjylland, for der var der ingen af os, der havde været før, fortsætter han.

Turen gik derfor over Sydfyn til Sønderjylland og langs kysten op til det nordjyske og Hanstholm, hvor der blev krydset ind over Jylland, og turen herfra gik til Fyn, Sjælland og afslutning i Stacy's Diner i Køge.

- Og det skal siges, at det eneste tidspunkt, vi har ramt en motorvej, det var, da vi skulle over broen til Sjælland. For ellers har vi kørt på de allermindste veje, vi overhovedet kunne finde. Det var jo det, vi skulle. Det skulle være de rigtig gamle veje, man kom rundt i Danmark på. Vi sad flere gange og sagde, at her havde vi aldrig været og kom det nok ikke igen, for vejene var så små. Og det var bare en rigtig fed oplevelse, fortæller Anders Pedersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce