cookie-og-privatlivspolitik

5

Billeder


Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Torvets nye juletræ tændes i dag

Nyt juletræ sat op på Torvet onsdag morgen. Juletræstænding klokken 16
16. december 2015 kl. 14:04 Af Morten Skov Madsen

Annonce

Historien har det med at gentage sig. Det ses i mange af livets henseender.

Og således er det heller ikke første gang, at byens juletræ har skabt ballade i Nykøbing, som det har været tilfældet, efter Cityforeningen Nykøbing Falster i sidste uge pillede juletræet på Torvet ned.

Fjernelsen har den seneste uges tid fået kritikken til at haglet ned over Cityforeningen, som nu har lyttet til kritikken: I morges blev et nyt juletræ sat op på Torvet.

For 25 år siden udspillede en lignende situation sig i Nykøbing. I oktober 1990 besluttede Østergågadeforeningen, Strøgets aktivitetsudvalg og den daværende Nykøbing Falster Kommune nemlig, at der den jul ikke skulle opsættes noget juletræ på Torvet.

Det viser et kig i Folketidendes arkiv. Dengang afstedkom beslutningen kritik fra borgere, som stod vagt om traditionen med et juletræ på Torvet, som havde været holdt i hævd siden 1934.

Du kan læse den gamle artikel under denne.

En lignede reaktion er opstået denne gang. Især på folketidende.dk’s Facebook-side har Cityforeningen Nykøbing Falster fået kritik for at bryde med traditionen.

- Vi vil gerne understrege, at vi ikke har haft nogen intention om at genere folk, og vi har længe drøftet de fysiske udfordringer, der er. Men der er ikke plads til både træ og en juleby, sagde Jan Scwaner og Carsten Pedersen, henholdsvis næstformand og projektleder i Cityforeningen Nykøbing Falster i fredagens Folketidende.

Nu er der imidlertid kommet nye boller på suppen. Derfor satte folk fra Guldborgsund Kommunes entreprenørvirksomhed i morges et nyt juletræ op på Torvet for Cityforeningen. Den plads, som man i sidste uge ikke kunne finde, har man altså fundet nu.

- Hvis vi kunne spille kampen om, ville vi gøre det. Selvfølgelig skal der være et juletræ på Torvet, siger Carsten Pedersen.

Han understreger, at man i Cityforeningens bestyrelse og aktivitetsudvalg ingen intentioner har haft om at gøre nogen kede af det.

- Vi har i mange år kun haft den ambition at gøre Nykøbing til en attraktiv handelsby med masser af gratis aktiviteter for store og små. Vi erkender blankt, at vi ikke har tænkt os godt nok om, inden vi fjernede juletræet - det vil aldrig ske igen, lyder det fra Carsten Pedersen.

Efter det nye træ i morges blev sat op, blev det udsmykket med julelys. Klokken 16 kommer NFHs nye håndboldspiller og tænder træets lys. Regningen for gentagelsen lander hos Cityforeningen.

- Der er kun én til at betale for det nye træ, og det er Cityforeningen. Det første træ kostede omkring 10.000 kroner inklusiv alt - levering, opsætning, udsmykning og så videre. Så denne gang vil det nok koste os cirka det samme, siger Carsten Pedersen.

Tilbage i 1990 endte sagen ifølge Folketidendes artikler fra dengang med, at der blev opstillet et juletræ på Lille Torv. Dengang sørgede en skovfoged for et træ.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce