cookie-og-privatlivspolitik
Brandvæsnet forventer, at det vil tage dage, før branden på Bursøvej er slukket.

9

Billeder

Brandvæsnet forventer, at det vil tage dage, før branden på Bursøvej er slukket.
Foto: Kim Warner Antonsen

Lokal nyt

Tre brande på Sydlolland i nat

OPDATERET Sent onsdag aften og lørdag nat er Lolland-Falster Brandvæsen travlt beskæftiget på Sydlolland.
04. februar 2021 kl. 01:32 Af David Arnholm

LOLLAND Tre gange onsdag aften er Lolland-Falster Brandvæsen kaldt ud til brand.

Den første alarm kom kokken 21.18, hvor der blev meldt om brand i en halmstak på Bursøvej mellem Holeby og Maribo.

Kort derefter - klokken 21.35 - kom den næste alarm. Denne gang blev der meldt om gårdbrand på Godstedvej lige over for Godsted Kirke. En læser, der har sendt en video derfra, fortæller, at det er et gammelt vognmandsdepot, der brænder.

Her er Brian Midjord Petersen indsatsleder, og han fortæller, at depotet er på 600 kvadratmeter og 10 meter i højden, og at det er proppet med halm.

- Det er fyldt med bigballer - som i fyldt op. De er alle sammen antændt. Og 100 meter derfra er et stråtækt hus, lige i vindretningen. Det er ikke så godt, konstaterer han.

Annonce

Branden i bigballerne er så voldsom, at brandfolkene ikke kan slukke den, så de koncentrerer sig om at redde det stråtækte hus fra at gå i brand.

- Vi har fuld fokus på at redde det stråtækte, så vi skal holde halmbranden i skak for flyvegløder, og det blæser kraftigt. Så samtidig lægger vi fuld branddækning til det stråtækte hus, fortæller han.

Brandmændenes opgave kompliceres af, at der er langt til brandhaner, så tankvogne på stribe er kørt til stedet. Fra stationen i Sakskøbing er kommet en sprøjte og en tankvogn. Fra Nysted er kommet en anden tankvogn. Fra Nykøbing er kommet en tredje tankvogn en anden sprøjte og en stigevogn. Og fra Maribo er kommet en fjerde tankvogn.

Endelig er de frivillige brandfolk fra Maribo og Nykøbing kommet med en femte tankvogn.

Ved halmbranden på Bursøvej er Jesper Petersen indsatsleder, og han fortæller, at det er 1.000 bigballer på en lang række, der brænder.

Annonce

- Da vi kom frem, havde vi et optimistisk håb om, at vi kunne skære den over på midten med en teleskoplæsser. Men da den kom frem, var branden løbet. Så der er ikke rigtig noget, vi kan gøre. Den får lov at brænde ud under kyndig vejledning. Vi står herude, til den dæmper sig lidt, siger han.

Jesper Petersen tilføjer, at planen er at sætte en brandvagt på, da det formentlig vil tage dage, før den er brændt ned.

- Vi kan håbe på, at vinden hjælper den lidt på vej, så det åbner sig og går lidt stærkere, bemærker han.

Brandvæsnet har i øvrigt fået selskab af en hel del tilskuere.

- Branden giver et orange skær i hele Maribo. Det kan vi se ved, at der er mange biler med folk, der kommer for at kigge, fortæller han.

Annonce

I første omgang var seks brandmænd kørt til halmbranden, men to af dem blev siden sendt til Godsted for at assistere ved branden der.

Klokken 23.31 kom så en tredje brand - denne gang på Vensløkkevej i Holeby. Meldingen er, at der er tale om en kraftig gårdbrand.

- Det er en nedlagt gård, der også var ild i i november, fortæller indsatsleder Finn Antonisen.

- Den gang var det en længe, nu er det hele tagetagen, som er brændt ned, fortæller han og tilføjer, at der ikke er den store dramatik i det.

- Vi prøver at slukke det, men der er lige lidt travlt rundt omkring, bemærker han.

Annonce

Det er stationen i Rødby, som er kaldt til denne brand, og de syv mand har fået assistance af en tankvogn fra Nakskov.

Man kan læse mere om branden i november her: To længer udbrændt ved gårdbrand

Ved ettiden kom der melding om en fjerde brand i et hus lidt længere henne ad vejen i Godsted, men det viste sig at være en falsk alarm.

- En havde set skæret i et hus og slog alarm i den bedste mening. Så vi gik derhen og inspicerede og kunne konstatere, der ikke var noget, fortæller Brian Midjord Petersen.

Han vurderer, at det ligesom med halmballerne på marken vil tage dage, før ilden i Godsted er slukket.

Annonce

- Man kan ikke slukke det, så enten skal vi grabbe det ud og slukke det - det vil tage et par dage. Eller også skal vi lade det brande ud, og det vil også tage et par dage. Det vurderer vi torsdag ved middagstid, siger han.

Der har i øvrigt været flere andre brande på Sydlolland denne vinter. Det var der også natten mellem 22. og 23. januar, og det kan du læse om her: Halmbrande formodes påsatte
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE