cookie-og-privatlivspolitik
Et større sporarbejde blev sidste sommer gennemført ved banegården i Nykøbing. Nu starter et nyt, stort sporarbejde snart, som vil stoppe togtrafikken i tre måneder.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

Tre måneder med togbusser venter forude

Fra næste fredag og tre måneder frem skal togpassagerer på Falster og dele af Lolland beregne ekstra rejsetid. Det gælder både DSB og Lollandsbanen.
22. april 2021 kl. 08:20 Af Jakob Poulsen

Passagerer, der benytter DSB eller Lollandsbanens tog til, fra eller igennem Nykøbing, skal være forberedt på, at turen kommer til at tage lidt længere tid i de kommende tre måneder.

Fra og med på næste fredag, 30. april, og frem til og med udgangen af juli kører der nemlig ingen tog på strækningen mellem Vordingborg og Rødby Færge (DSB) samt Nykøbing og Øster Toreby (Lollandsbanen). Det skyldes ifølge Lokaltog, som driver Lollandsbanen, at togene på grund af sporarbejde ikke kan køre ind på banegården i Nykøbing i den nævnte periode.

Ifølge DSBs hjemmeside er det Banedanmarks fortsatte arbejde med at opgradere jernbanen, som er årsag.

I stedet indsættes der togbusser.

For DSB-togenes vedkommende har der allerede på visse tidspunkter her i april været indsat togbusser på strækningen mellem Nykøbing og stationer på Sjælland, men fra 30. april til og med 30. juli kører der altså ingen tog i begge retninger mellem Vordingborg og Nykøbing / Rødby Færge.

Annonce

Et mere præcist overblik kan man finde enten på Rejseplanen eller på DSBs hjemmeside - KLIK HER.

Men sporarbejdet får som nævnt ikke kun betydning for DSBs tog. Også Lollandsbanens drift bliver påvirket, idet der ikke vil køre tog på strækningen mellem Nykøbing og Øster Toreby i begge retninger fra 30. april til og med 31. juli.

Det betyder ifølge den midlertidige køreplan for perioden, at passagererne skal forvente cirka 10 minutters længere rejsetid.

Lokaltog oplyser på deres hjemmeside, at tog og togbusser afventer hinandens ankomst i Øster Toreby, så det burde være muligt at gå direkte fra tog til bus eller omvendt uden ekstra ventetid.

Passagererne skal dog være opmærksomme på, at togbusserne kun medtager cykler og barnevogne i meget begrænset omfang.

Annonce

Du kan se den nye, midlertidige køreplan for Lollandsbanen, som altså gælder fra 30. april, ved at KLIKKE HER.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE