cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

Trods corona: Turisterne strømmede til LF sidste år

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for antallet af gæste-overnatninger i 2020, og det er god læsning set med lokale briller.
13. april 2021 kl. 13:27 Af Jakob Poulsen

Den hårde corona-nedlukning af Danmark sidste forår betød, at mange - både danskere og udlændinge - måtte ændre deres ferie- og rejseplaner, og det var generelt ikke godt for dansk turisme.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik faldt antallet af overnatninger med 20,5 procent på landsplan, selvom danskerne holdt mere ferie i Danmark end normalt. Det gør 2020 et historisk dårligt år for dansk turisme ifølge turismeorganisationen Visit Denmark.

Men på Lolland-Falster er historien en ganske anden. Som en af de få kommuner i landet oplevede Guldborgsund Kommune en stigning i antallet af overnatninger - og hvis man tager Lalandia ud af ligningen, steg antallet af overnatninger også i Lolland Kommune i forhold til 2019.

Destinationschef hos Visit Lolland-Falster, Brian Lindorf Hansen, har da også lidt svært ved at få armene ned.
- Danskerne har fundet ud af, at de skal rejse mere rundt i Danmark, og at Lolland-Falster faktisk ikke er så langt væk alligevel, og at vi har noget at byde på og har god plads ude i naturen hernede, siger han.

Og selvom glæden er til at få øje på, selv gennem en telefonforbindelse, så er destinationschefen ikke så overrasket over tallene.
- Vi lancerede en ny kampagne sidste år, og det stak helt af. Og den bølge af interesse skulle jo gerne kaste noget af sig, siger Brian Lindorf Hansen.

Annonce

Lalandia var på grund af coronarestriktionerne lukket fra 12. marts til 8. juni og var også ramt af restriktioner senere på året, og havde det ikke været tilfældet, ville Lolland Kommune ifølge Brian Lindorf Hansen også have haft en stor stigning i antallet af overnatninger.

- Sommeren var god, men i efteråret udeblev svenskerne, som ellers plejer at tegne sig for mange overnatninger, siger Brian Lindorf Hansen.

Helt konkret var der ifølge Danmarks Statistik sidste år samlet set 996.132 overnatninger alene i Guldborgsund Kommune - heraf 659.827 fra danskere. Det er højere end tallene for både 2017, 2018 og 2019. Tættest på kommer 2019 med 931.664 overnatninger.

I Lolland Kommune var det samlede antal overnatninger sidste år på 755.906 - heraf 607.596 fra danskere - ifølge Danmarks Statistik. Det er et fald fra 906.723 i 2019, men til gengæld højere end i 2018.

Samlet set nåede de to lokale kommuner altså op på godt 1.750.000 overnatninger trods coronaen, eller måske på grund af den.

Annonce

Og destinationschefen i Visit Lolland-Falster forventer, at tallene for i år bliver endnu bedre.

- Jeg forventer, at vi når en million overnatninger i Guldborgsund Kommune. Udfordringen er, om udlændinge får lov at rejse hertil, for selvom der var lukket meget ned sidste år, så havde vi alligevel en del udenlandske gæster.
- Og når Lalandia for alvor kommer i gang igen, forventer jeg også, at vi sammenlagt når over to millioner overnatninger, siger Brian Lindorf Hansen.

En del af fremgangen skyldes ifølge Brian Lindorf Hansen også, at sommerhusene på grund af coronarestriktioner blev brugt mere udenfor højsæsonen, end de plejer, blandt andet fordi nogle af de, der var tvunget til at arbejde hjemmefra, valgte at tage i sommerhus og arbejde derfra i stedet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE