cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Grafik: Femern A/S.

Lokal nyt

Tvivl om statsgaranti til Femern-forbindelsen

Transportministeriet erkender, at det ikke er usandsynligt, at EU-Retten i næste uge annullerer statsstøtten til Femern-projektet. Sker det, kan det få vidtrækkende konsekvenser.
06. december 2018 kl. 09:46 Af Citathistorie

Annonce

Finansieringen af danmarkshistoriens største anlægsprojekt risikerer at komme under pres på grund af en højaktuel EU-sag om statsstøtte. Det skriver Finans' e-avis.

Ifølge Transportministeriet er det ikke usandsynligt, at Femern-projektet på torsdag i næste uge får annulleret de statsgarantier, der fungerer som finansielt sikkerhedsnet under tunnelprojektet til 53 mia. kr.

Femern-selskabet har brug for statsgarantierne for at kunne optage lån til ultralave renter. Statsgarantierne er forlængst blevet godkendt af EU-Kommissionen, og indtil for nylig havde de færreste forestillet sig, at den model kunne blive truet.

Men det har ændret sig, efter at EU-Retten i september annullerede statsstøtten til Øresundsforbindelsen, skriver Finans' e-avis.

EU-Retten kritiserede bl.a. EU-Kommissionen for ikke have undersøgt forholdene omkring statsstøtten ordentligt, før man gav en godkendelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

AF: JOHN WENNERWALD

Oprensning koster milliarder 07. april 2019 kl. 21.33

Annonce