cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Grafik: Femern A/S.

Lokal nyt

Tvivl om statsgaranti til Femern-forbindelsen

Transportministeriet erkender, at det ikke er usandsynligt, at EU-Retten i næste uge annullerer statsstøtten til Femern-projektet. Sker det, kan det få vidtrækkende konsekvenser.
06. december 2018 kl. 09:46 Af Citathistorie

Annonce

Finansieringen af danmarkshistoriens største anlægsprojekt risikerer at komme under pres på grund af en højaktuel EU-sag om statsstøtte. Det skriver Finans' e-avis.

Ifølge Transportministeriet er det ikke usandsynligt, at Femern-projektet på torsdag i næste uge får annulleret de statsgarantier, der fungerer som finansielt sikkerhedsnet under tunnelprojektet til 53 mia. kr.

Femern-selskabet har brug for statsgarantierne for at kunne optage lån til ultralave renter. Statsgarantierne er forlængst blevet godkendt af EU-Kommissionen, og indtil for nylig havde de færreste forestillet sig, at den model kunne blive truet.

Men det har ændret sig, efter at EU-Retten i september annullerede statsstøtten til Øresundsforbindelsen, skriver Finans' e-avis.

EU-Retten kritiserede bl.a. EU-Kommissionen for ikke have undersøgt forholdene omkring statsstøtten ordentligt, før man gav en godkendelse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Dyrere cigaretter 22. september 2019 kl. 20.56

AF: FREDDIE EHLERS

Diget ved Østersøen 19. september 2019 kl. 18.32

AF: ANTON EBSEN

Hejs flaget! 18. september 2019 kl. 10.47

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

Annonce