cookie-og-privatlivspolitik
Håbet hos de lokale lysthavne er en travl sæson.
Håbet hos de lokale lysthavne er en travl sæson.
Foto: Flemming K. Karlsen/arkiv

Lokal nyt

Tyske sejlere er velkomne igen

Pinsen er traditionelt lig med en sejlersæson, som for alvor bliver skudt i gang - Med en negativ test er sejlere fra Slesvig-Holsten også velkomne.
18. maj 2021 kl. 10:55 Af Margit Olsen

LOLLAND-FALSTER Pinsen nærmer sig og dermed det traditionelle startskud på den store sejlersæson.

Det betyder, at rigtig mange lokale sejlere skal på pinsetur. Derudover kan det også forventes, at sejlere fra vores nabolande kommer på besøg.

Normalt plejer mange sejlere fra udlandet, primært Tyskland, at besøge de lokale lystbådehavne. Lempelser betyder, at tyskere fra Nordtyskland og dele af Sverige, både til land og til vands, nu kan gæste Danmark uden restriktioner.


Glæder sig til besøg

Personer med bopæl i Slesvig-Holsten i Nordtyskland og Blekinge, Skåne, Halland og Västra Götaland i Sverige kan dermed komme på besøg. I de lokale lystbådehavne glæder man sig over igen at kunne byde velkommen - ikke bare til danske gæstesejlere - men også til tyskere.

- De mange sejlklubber er klar til at tage imod gæstesejlere, og klubbernes økonomi trænger i den grad til indkomst, siger Palle Tørnqvist, som foruden at være formand for Toreby Sejlklub også er talsmand for SIG - som består af 10 lokale sejlklubber i Guldborg- sund Kommune.

Annonce

- I vores havne glæder sejlerne sig over at kunne komme på tur, men vi glæder os også over, at vi nu kan få besøg af andre sejlere også fra Tyskland, og vi glæder os specielt over, at der her under corona er kommet mange nye sejlere til, siger Palle Tørnqvist.

Glæden deles af den landsdækkende sammenslutning FLID - Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

- Det er glædeligt, at sejlere fra grænselandet kan indrejse, men det er meget problematisk, at andre turister mødes af krav om karantæne. Vi efterlyser klare retningslinjer herfor, når man ankommer til Danmark via søvejen, siger Jesper Højenvang, direktør i FLID.

Derfor er FLID i tæt dialog med blandt andet Rigspolitiet og presser på for at få afklaret og lempet reglerne yderligere.


Udlændinge skal have test

Når gæstesejlere fra Slesvig-Holsten og de egne af Sverige nu kan komme en tur til de lokale sunde og havne, er der den regel, at de skal have en negativ test eller bevis på tidligere smitte, som er højst 72 timer gammel med sig.

Annonce

Fra de øvrige tyske regioner skal gæster derfra stadig gå i karantæne ved ankomst til Danmark, uanset hvordan de kommer hertil, og under hvilke former de skal opholde sig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

Annonce

ANNONCE