cookie-og-privatlivspolitik
Ved sidste uges stormflod blev udgravningen oversvømmet - natten til idag skete det igen. Billedet er fra sidste uges oversvømmelse.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Udgravning oversvømmet - igen

En stor udgravning ved byggeriet af den nye Storstrømsbro blev natten til onsdag igen oversvømmet.
09. januar 2019 kl. 13:38 Af Margit Olsen

Annonce

Tirsdag blev der krydset fingre i Overhoved. Ved sidste uges stormflod blev en meget stor udgravning ved Orehoved - hvor Campingcentret og Metas Køkken tidligere lå - oversvømmet.

Udgravningen ligger der, hvor der skal laves en midlertidig underføring fra den gamle Storstrømsbro til Orehoved Langgade, som skal fungere, mens den nye bro bygges.

Men det var ikke nok at krydse fingre. For der kom vand igen fra Storstrømmen og ind i udgravningen natten til onsdag.

- Den forhøjede vandstand i sidste uge kom højere, end entreprenørerne havde forventet, fortalte projektchef for Storstrømsbroen i Vejdirektoratet Niels Gottlieb.

Det resulterede i, at store mængder vand løb ned i udgravningen. Entreprenørerne fik fremskaffet pumper, og mandag morgen var udgravningen klar til at inspicering.

- I sidste uge blev der skyllet en del mudder ned i udgravningen, som skal graves ud igen. Konstruktionen i bunden af udgravningen til betonstøbning skal afrenses, og så skal der repareres skråninger, som også tog skade af vandmasserne, fortæller Niels Gottlieb.

Det er SBJV (Storstrøm Bridge Joint Venture) som er hovedentreprenør på byggeriet af den nye Storstrømsbro, mens det er entreprenørvirksomheden Barslund, som står for.

Onsdag morgen måtte man erkende, at man kunne starte forfra med at pumpe vand ud.

- Det er dog ikke så slemt som i sidste uge, men vi skal nu have en snak med underentreprenørerne om, hvordan det sikres, at udgravningen ikke igen bliver oversvømmet, hvis der endnu engang kommer højvande, siger Niels Gottlieb.

Inden vandet igen natten til onsdag væltede ind i udgravningen, forventede projektchefen, at udgravningen var klar til at man kunne fortsætte det oprindelige arbejde sidst i denne uge. Hvor meget den nye oversvømmelse forskyder den tidsplan, har Niels Gottlieb ikke overblik over onsdag formiddag.

Endnu er der ikke overblik over de økonomiske konsekvenser for hverken Vejdirektoratet eller entreprenørerne, men ifølge Niels Gottlieb er der i det samlede byggeri tale om småpenge.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Børn skal have en tryg… 26. januar 2021 kl. 20.14

AF: PER HØYEM

Et meget frisk pust 26. januar 2021 kl. 10.18

AF: J. HANSEN

Teknisk udvalg straffer… 25. januar 2021 kl. 10.46

AF: JOHN WENNERWALD

Et frisk pust 24. januar 2021 kl. 22.49

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

Annonce