cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: /ritzau/Bidstrup Stine/ritzau/

Lokal nyt

Udlignings-katastrofe afværget

Hverken Socialdemokratiet eller Dansk Folkeparti kan acceptere regeringens udspil.
17. april 2018 kl. 14:01 Af David Arnholm

Annonce

Den seneste tid har det svirret med beregninger af, hvordan Lolland og Guldborgsund kommuner stod til hvert år at miste enorme millionbeløb i kommunal udligning, hvis regeringen kom igennem med sit forslag til en reform af udligningssystemet. Men i dag blev katastrofen afværget.

Både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har nemlig afvist udspillet og forladt forhandlingerne. Dermed må regeringen opgive ønsket om et nyt udligningssystem.

Ifølge Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, vil det betyde, at Guldborgsund får knap 45 millioner kroner i øget udligning, mens Lolland står til en gevinst på lidt over 40 millioner kroner om året.

- Det er helt ok, mener han.

Forklaringen er, at et par centrale ændringer trods forliset vil slå igennem fra årsskiftet, da nogle statistikker er blevet opdateret.

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), jubler dog langt fra. Han påpeger, at de årlige forhandlinger mellem KL og regeringen stadig udestår og vil kunne vende op og ned på økonomien igen, hvis eksempelvis særpuljer reduceres. Men han er tilfreds med Socialdemokratiets beslutning, som han blev orienteret om klokken otte i morges, da Mette Frederiksen holdt telefonmøde med landets socialdemokratiske borgmestre.

- Der var opbakning til beslutningen fra de fleste borgmestre, fortæller Holger Schou Rasmussen, der benyttede lejligheden til at slå et nyt slag for at få nedsat en uvildig kommission, der kan komme med et udspil til et helt nyt udligningssystem, der kan kompensere de enkelte kommuner for deres udgifter langt mere præcist end i dag.

- Mette Frederiksen kvitterede og sagde, at det er et arbejde, der skal sættes i gang, siger han.

Læs mere i anden sektion, i tirsdagens Folketidende.

KLIK her for at læse Folketidende på PC
Klik her for at læse via en mobil enhedKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce