cookie-og-privatlivspolitik
Arkiv
Foto: BORBERG THOMAS/POLFOTO

Lokal nyt

Udsatte unge får mentorordning

Et samarbejde mellem kommune og Foreningen For Ansvarlige Børn og Unge, skal styrke den individuelle indsats for udsatte unge.
23. september 2015 kl. 07:53 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Lolland Kommune har sammen med Foreningen For Ansvarlige Børn og Unge indgået et samarbejde om at oprette en lokalafdeling af frivilligforeningen Gadespejlene – mentorer for unge. Det skal være med til at hjælpe Lolland Kommunes forebyggende indsats over for unge udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede i alderen 12 – 25 år.

- Aftalen om at få Gadespejlene til Lolland Kommune er blevet til, fordi vi ønsker at udbygge den forebyggende indsats over for udsatte, kriminelle og kriminalitetstruede børn og unge. Gadespejlene vil medvirke til at styrke den individuelle indsats for disse unge, som typisk mangler ressourcestærke voksne i deres liv, og foreningen er derfor et godt supplement til de offentlige tilbud, fortæller Social- og Arbejdsmarkedschef Allan Ruders.

Gadespejlene er en mentorordning af voksne, der hjælper børn og unge mellem 12 og 25 år. Målet er blandt andet at lære de unge at tage ansvar for deres eget liv, gøre det muligt at fasthole en skolegang eller et arbejde, og sørge for de unge ikke begår kriminalitet.

”Vi er stolte af at kunne fortsætte vores udbygning af Gadespejlene med en aftale med Lolland Kommune. Vi har allerede stor succes med vores nuværende afdelinger af Gadespejlene i Roskilde, Holbæk og Lejre kommuner og ser frem til at opbygge en stærk gruppe af ressourcestærke voksne med lokal forankring. Alle, der er interesseret i at gøre et godt stykke frivilligt arbejde for målgruppen, er meget velkommen til at kontakte mig,” lyder det fra projektleder Asger Freltoft Knudsen.

Den 1. oktober mødes foreningens projektleder Asger Freltoft Knudsen, skolesektorchef Bjarne Voigt Hansen og Ungdomsskoleinspektør Mike Jepsen på Campus Nakskov klokken 08.30 og underskriver aftalen officielt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce