cookie-og-privatlivspolitik
Byrådsmedlemmer er rystede over den mail, centerchef sendte til medarbejdere i november og er ærgerlige over og kede af sagen.
Byrådsmedlemmer er rystede over den mail, centerchef sendte til medarbejdere i november og er ærgerlige over og kede af sagen.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lokal nyt

Uvildig undersøgelse skal belyse ulovlig instruks

Et enig byråd tager afstand fra centerchefs instruks, der lagde op til ulovlig forvaltning på familieområdet, og vil have undersøgt sagen.
21. januar 2021 kl. 21:51 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

Sagen om den ulovlige instruks, som centerchef for familie og forebyggelse i Guldborgsund Kommune, Mads Larsen, udsendte til sine medarbejdere, stoppede ikke ved byrådsmødet torsdag aften.

Her blev et svar til ankestyrelsen, der havde udbedt sig et svar på forvaltningsmetoder i kommunen, vedtaget, og det indeholdt et ønske om, at en ekstern partner laver en uvildig undersøgelse af sagen på området.

René Christensen (DF) havde på forhånd, som Folketidende skrev torsdag, kritiseret, at det svarudkast, der ifølge dagsordenen til byrådsmødet kunne vedtages, var for slapt og ikke viste, at kommunen tog sagen seriøst nok.

Svaret, som byrådet vedtog, var imidlertid skærpet i dagene op til, efter sagen havde fået bevågenhed i blandt andet Folketidende, og det passede DF'eren.

- Det, der ligger nu, kan vi bestemt stå inde for, sagde han ved byrådsmødet og kaldte det en ærgerlig sag.

Annonce

De øvrige byrådsmedlemmer var på samme linje. Venstres Ole K. Larsen (V) erklærede sig rystet over sagen, og udvalgsformand for børn, familie og uddannelesudvalget, Simon Hansen (S), sagde, at der nu lå et oprydningsarbejde forude.

- Vi skal i dialog med med-udvalget, for er der en kultur, vi skal hjælpe med at få løst, og hvordan kan vi give bistand til at klare det, sagde han.


Økonomi før fagligt skøn

Sagens udgangspunkt var mailen, hvor Mads Larsen beordrede sine ansatte til at spare 100.000 kroner per sagsstamme med tilføjelsen, at det kunne koste dem jobbet, hvis ikke pengene blev fundet. Og det selvom besparelserne ville gøre, at nogle borgere ikke ville få den hjælp, de behøvede.

Ordren blev ændret og præciseret i følgende mails og ved møder, men den var i første omgang ulovlig, da den påbød medarbejderne at prioritere økonomiske hensyn over deres faglige skøn.

Det havde fået en medarbejder til anonymt at indsende chefens mails til ankestyrelsen, der nu kan se frem til svaret fra kommunen.

Annonce

Læs mere i Folketidendes papiravis fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE