cookie-og-privatlivspolitik
Markus Knuth (V), Lennart Damsbo-Andersen (S) og finansminister Kristian Jensen (V) diskuterede fremtidens sundhedsvæsen på Sophieskolen onsdag aften.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

V og S uenige om middel til at få flere læger

Er det pisken eller gulerodden, der skal få læger til Guldborgsund? Politikere er uenige.
25. april 2019 kl. 08:44 Af Maria Juel Glasius

Annonce

Politikere på tværs af fløjene er enige i, at der - uanset resultatet af et forestående folketingsvalg - vil komme en reform af sundhedsvæsenet.

Alene i Guldborgsund Kommune vil antallet af ældre over 80 år stige med 50 procent over de kommende år. Også antallet af kronikere med for eksempel KOL vil stige. I Guldborgsund vurderes det, at andelen er øget med 30 procent i 2025.

Det råber på et større behov for pleje og lægelig assistance, hvilket ikke kan lade sig gøre med det nuværende antal læger, sygeplejersker og plejepersonale.

Det forklarede finansminister Kristian Jensen (V) onsdag aften på Sophieskolen i Nykøbing ved et debatmøde om den sundhedsreform, som regeringen og Dansk Folkeparti har foreslået.

Uenigheden opstår, når man ser på, hvordan en kommune som Guldborgsund skal tiltrække flere læger.

I Venstre vil man lave en pakke, der betyder, at medicinstuderende skal i praktik på et af de mindre eftertragtede hospitaler, hvis de ønsker at få en plads på mere søgte praktikpladser i de større byer. Det forklarede MF Marcus Knuth (V) ved en efterfølgende debat.

Derudover vil man motivere læger til at søge mod provinsen ved at kigge mod Norge og for eksempel skære noget af deres studielån.

Blandt socialdemokraterne frygter man, at læger fortsat vil gå efter lønnen, og at man derfor er nødt til at tvinge dem til at uddanne sig på hospitaler, der mangler personale.

- Vi ved, at man bosætter sig der, hvor man uddanner sig, forklarede Lennart Damsbo-Andersen (S).

- Vi er bare bange for, at hvis man tvinger lægerne til noget, vil flere rykke over i det private og arbejde for medicinalvirksomheder. Men der er vi bare ikke enige, lød det fra Marcus Knuth.

Læs mere om debatarrangementet i torsdagens udgave af Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce