cookie-og-privatlivspolitik
Det våde efterår kunne de lokale vinproducenter godt have undværet, men ellers ser årets høst rimeligt fornuftig ud, lyder det fra et par af producenterne.
Det våde efterår kunne de lokale vinproducenter godt have undværet, men ellers ser årets høst rimeligt fornuftig ud, lyder det fra et par af producenterne.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Våd september var ikke godt for vindruehøsten

To af de lokale vingårde melder om en rimelig høst af druer i år, men den megen regn i september havde de gerne været foruden.
04. november 2019 kl. 07:40 Af Jakob Poulsen

Annonce

LOLLAND Ikke helt godt, men heller ikke helt skidt. Det er, kort fortalt, essensen af årets vindruehøst som to af de lokale vinproducenter har oplevet den.

På Vester Ulslev Vingård, der ligger ved Øster Ulslev, melder Preben Jørgensen om en rimelig høst alt ialt.

- September måned var på grund af den megen regn noget af en katastrofe for os, og det betyder, at der mangler lidt sukker i druerne. Men vi har høstet fem tons druer, og det er en del mere end de senere år, så nu skal vi bare have lavet vin ud af det, siger han.

En fjerdedel af druerne bliver lavet til rosévin, mens resten først skal tørres, og derefter bliver kørt til Garbolund Vingård i Nordsjælland, som Preben Jørgensen har indgået samarbejde med.

Hos Østergaard Vinmageri ved Stokkemarke har det regnfulde efterår også givet udfodringer, men mest for rødvinsdruerne, fortæller Henrik Ploug fra vinmageriet.

- Hvidvinsdruerne har en fornuftig kvalitet, men vejret har ramt rødvinsdruerne lidt hårdere, og det har kostet lidt på sukkerindholdet og givet lidt kvalitetstab.

- Årets høst bliver lidt mindre end sidste år, men det var også et helt fantastisk år, så jeg er ikke på randen af konkurs, lyder det med et glimt i øjet fra Henrik Ploug.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce