cookie-og-privatlivspolitik
Testcentret på Aarhusvej i Nykøbing kommer fremover også til at fungere som  vaccinationscenter, hvor borgere fra Lolland, Guldborgsund og de sydligste kommuner på Sjælland skal vaccineres.
Testcentret på Aarhusvej i Nykøbing kommer fremover også til at fungere som vaccinationscenter, hvor borgere fra Lolland, Guldborgsund og de sydligste kommuner på Sjælland skal vaccineres.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Vaccine-mangel forsinker proces

Der mangler vacciner, og det betyder ekstra ventetid for de borgere, som er indkaldt til vaccination
13. januar 2021 kl. 12:10 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Omkring nytår blev de første borgere, som bor i plejebolig, vaccineret mod covid-19. I sidste uge fik gruppen med andenprioritet besked via e-Boks om, at de nu kunne begynde at bestille tid. Gruppen er personer fra 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp i eget hjem.

Men borgerne må væbne sig med tålmodighed, for der er på nuværende tidspunkt ikke kommet tilstrækkeligt med vaccine til regionen. Og dermed er der ikke nogen tider lagt ud.

Region Sjælland oplyser, at det ikke er muligt at opgøre, hvor mange der er i gruppe to, eller hvornår gruppen er færdigvaccineret med første dosis.


Prioriterer de ældste

I Guldborgsund Kommune oplyses det, at der ikke er tilstrækkeligt med vacciner til hele målgruppen på én gang. Derfor starter vaccinationen med borgere over 85 år, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje.

Målet for første vaccination af gruppe to er ifølge Sundhedsstyrelsens vaccinationskalender, som senest er opdateret i fredags, at gruppen skal være færdigvaccineret med første dosis her i midten af januar. De foreløbige meldinger fra vaccinationscentret i Nykøbing er, at man begynder torsdag.

Hos Region Sjælland er opfordringen til de borgere, som har modtaget invitation til vaccination, at de dagligt logger sig ind på vacciner.dk for at se, om der er dukket tider op.

- Det er desværre løsningen lige nu, så længe at vaccineforsyningen er så lille, som den er nu, lyder det i et skriftligt svar fra Region Sjælland.


Hjemmepleje hjælper

Som udgangspunkt skal de borgere, som har fået invitationen til vaccination, selv sørge for at bestille tid og transportere sig til vaccinationsstedet i Nykøbing.

Men da der er tale om ældre borgere, er der mange, som ikke selv hverken kan bestille en online-tid eller selv transportere sig til vaccinationsstedet.

I de tilfælde vil det være kommunerne, som står for bookningen af vaccinationstiden, og borgerne vil få besked gennem hjemmeplejen, oplyser de to lokale kommuner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce