cookie-og-privatlivspolitik
Ole Edlund Jensen spår, at der meget snart findes en løsning på striden om fjernvarmeforsyningen til Sakskøbing.
Ole Edlund Jensen spår, at der meget snart findes en løsning på striden om fjernvarmeforsyningen til Sakskøbing.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Varmeformand tror på meget snarlig løsning

Produktionen af fjernvarme på et olieværk ophører formentlig i morgen, siger formanden for Sakskøbing Fjernvarme.
19. januar 2021 kl. 17:25 Af David Arnholm

Annonce

GULDBORGSUND Mandag morgen havde Guldborgsund Kommune et kort møde med Sakskøbing Fjernvarme. Det fortæller Christian Refstrup, der er direktør for teknik og miljø i Guldborgsund Kommune.

- Vi spurgte ind til, hvad deres tanker er i forhold til forsyningspligten, men de har bestyrelsesmøde i aften (tirsdag, red.), hvor de vil snakke om det og skal tage bestik af situationen, og på baggrund af det aftalte vi at mødes onsdag morgen, siger han.

Christian Refstrup fortæller dog, at Guldborgsund Kommune finder, at den nuværende løsning, hvor varmen produceres på et gemmelt olieværk, er problematisk.

- Lige nu kører de på grundlast, og det er de ikke godkendt til. Sakskøbing Fjernvarme har tændt for de gamle oliekedler, og det er ikke en holdbar løsning, heller ikke i forhold til værkets egen driftsøkonomi, siger han med henvisning til, at det er en dyr varme, der produceres på den måde.

Formanden for Sakskøbing Fjernvarme, Ole Edlund Jensen, er enig i, at olieværket ikke er beregnet til grundlast.

Annonce

- Det er et reserveværk, som er beregnet på, hvis det store værk falder ud, medgiver han.


Venter med politianmeldelse

Hvor Lolland Kommune allerede har besluttet at melde Maribo Varmeværk for at køre grundlast på et værk, der efter kommunens vurdering kun er beregnet til reserve- og spidslast, er Guldborgsund Kommune dog endnu ikke klar til at tage samme skridt. Men Christian Refstrup afviser, at det er fordi, Guldborgsund Kommune er mere langmodig.

- Jeg tror i bund og grund, vi kører meget det samme forløb som Lolland Kommune. Lolland havde også en møderække, påpeger han.

Men hvis I vurderer, at Sakskøbing Fjernvarme ikke må køre grundlast, skal I så ikke politianmelde, ligesom Lolland Kommune har gjort?

- Nej, for normalt varsler vi det og spørger, hvordan de vil få det lovliggjort, før vi griber til det.

Annonce

Løsning på vej

Ole Jensen tror dog ikke, det kommer dertil. For han forventer ikke at skulle køre med olieværket ret meget længere.

- Det er en midlertidig foranstaltning, der formentlig ophører i morgen. Det kan ikke fortsætte til tid og evighed, for det er en dyr løsning, og det er ikke holdbart, vi brænder olie af. Og der er forhandlinger på kryds og tværs, så vi keder os ikke, siger han og nævner, at selskabets advokat, Pernille Aagaard Truelsen, tirsdag har møde med rekonstruktør Søren Christensen Volder.

Umiddelbart kan Ole Jensen se to løsninger. Som bekendt har Sakskøbing Fjernvarme sammen med Maribo Varmeværk vist interesse for at købe kraftvarmeværket af Refa MSK, og det kan blive en løsning. Den anden er, at parterne enes om, at Refa MSK genoptager leverancen.

Det optimistiske håb om en løsning i dag deles dog ikke af Søren Christensen Volder. Han oplyser nemlig, at Pernille Aagaard Truelsen har aflyst mødet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE