cookie-og-privatlivspolitik
Hvis Lolland Kommune skulle gå ind at dække underskuddet i Refa MSK, ville det udløse besparelser andre steder i kommunens service. Det vil borgmester Holger Schou Rasmussen ikke være med til, selv hvis det var lovligt.
Hvis Lolland Kommune skulle gå ind at dække underskuddet i Refa MSK, ville det udløse besparelser andre steder i kommunens service. Det vil borgmester Holger Schou Rasmussen ikke være med til, selv hvis det var lovligt.
Foto: Jan Knudsen

Lokal nyt

Varmekrav vil udløse besparelser

Borgmester afviser krav om, at kommunerne skal dække underskud i Refa MSK.
19. januar 2021 kl. 16:10 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND "Kommunerne må til lommen".

Sådan har det lydt fra flere i den verserende strid mellem Refa MSK og Maribo Varmeværk og Sakskøbing Fjernvarme. De to sidstnævnte har afvist et udspil til en ny kontrakt, fordi de frygter, at gælden i Refa MSK vil føre til stigende priser i fremtiden. De kræver derfor, at kommunerne indfrier gælden i Refa MSK.

Men den løsning afviser borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Jeg bryder mig ikke om budskabet om, at "kommunen må til lommerne", for hvem er "kommunen"? Det er mig, og det er sosu-assistenten i Nakskov, og det er alle mulige andre, siger han og fastslår, at kommunalfuldmagten og varmeloven også afskærer kommunen fra at gøre det.

- Jeg kan og må ikke hive pengene op af kommunekassen, for man må ikke give subsidier. Det er ulovligt. Og principielt: Er det rimeligt, jeg skal tage penge fra de 35.000 andre borgere i kommunen? Det synes jeg ikke. Så selv hvis vi måtte, ville jeg ikke. Det må til hver en tid være dem, der modtager varmen, der skal betale for den. Så der skal findes en anden løsning end at finde 20 millioner kroner på kommunens budget, siger han og påpeger, at det ville udløse besparelser på kommunens service.

Annonce

- Så skal vi lige have lidt færre pædagoger, lidt flere elever i klasserne og spare lidt på de frivillige, advarer han.


Betaler med glæde

Holger Schou Rasmussen tilføjer, at han med sit hus i Maribo selv er en af Maribo Varmeværks forbrugere. Og han ærgrer sig over, at Maribo Varmeværk ikke har sagt ja til den kontrakt, Refa MSK har tilbudt - den, der ville give en merregning på i gennemsnit 66 kroner om måneden for et standardhus i Maribo.

- Jeg betaler med glæde de 66 kroner mere om måneden, for det havde stadig været en af de laveste priser i Danmark, siger han og vurderer, at et flertal af kommunens borgere også vil være enig med ham i, at resten af kommunens borgere ikke skal betale for at sikre billig varme i Maribo.

- Det kan være, vi skal have en folkeafstemning om det, indskyder han halvt i spøg.

Læs også artiklen "Borgmester: Refas varmekontrakter var pivringe"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE