cookie-og-privatlivspolitik
Over 100 kommentarer er der kommet til artiklen på Folketidendes facebookside.
Over 100 kommentarer er der kommet til artiklen på Folketidendes facebookside.

Lokal nyt

Vej og Park: Vi har et fælles ansvar

Artikel med opfordring til borgerne gav mange kommentarer på Facebook. Kommune: - Vi gør virkelig en stor indsats ud fra de ressourcer, vi har.
06. august 2020 kl. 13:16 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER "Fej for jeres egen dør" er en af de gennemgående kommentarer til artiklen "Kommuner: Beskær, klip og lug", som Folketidende bragte lørdag.

I artiklen opfordrede Søren Meilvang fra Guldborgsund Kommunes Vej og Park-afdeling bolig- og grundejere til at leve op til deres ansvar med hensyn til at sørge for at beskære beplantning ud til fortov, stier og veje samt sørge for at luge ukrudt væk i samme områder.

- Vi gør virkelig en stor indsats for at feje for egen dør ud fra de ressourcer, vi har, siger Søren Meilvang.

- Men man skal huske på, at når borgerne siger "kommunen", så er det os alle sammen. Vedligehold og beskæring er en fælles opgave mellem kommune og borger, siger han og fortsætter:

- Hos Vej og Park klipper vi og beskærer så meget, vi kan nå. Vi klipper rabatter to gange årligt, og netop nu er vi på vej ud for at få klippet ved de vejskilte, som på grund af denne sommers frodighed er ved at gro til i ukrudt.

I mange af kommentarerne, som er kommet til artiklen, fortæller borgere, at man ikke får svar, hvis man henvender sig til kommunen om vildtvoksende beplantning.

- Det allerbedste er, hvis borgerne bruger appen "Giv et praj", som går direkte til en medarbejder, som fordeler de enkelte henvendelser til rette medarbejdere, siger Søren Meilvang.

Når man benytter appen, tager man et billede af det, man gerne vil gøre opmærksom på. Det kan være både beplantning, huller i veje, manglende gadebelysning og så videre. Billedet sender man via appen til kommunen sammen med en beskrivelse af, hvad der er galt. Både Lolland og Guldborgsund kommuner benytter appen.


Hjælp hinanden

Søren Meilvang fortæller, at kommunen indimellem får klager fra borgere, hvis naboer ikke får klippet hæk med mere.

- Inden man klager, kunne man måske forsøge at tale med naboen, om man kunne hjælpes ad. Eller man kunne kontakte et haveservicefirma, som kunne klare hækken eller beskæringen, hvis det er blevet en uoverkommelig opgave for hus- eller grundejeren, siger Søren Meilvang.

Hvis man benytter et firma til at få hjælp til havearbejdet, kan man trække udgiften fra i skat via håndværkerfradraget til græsslåning, hækklipning, lugning og beskæring af buske og træer.

Læs også artiklen "Bekæmper ikke bjørneklo" i torsdagens Folketidende.

Læs artiklen "Kommuner: beskær, klip og lug"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce