cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lokal nyt

Venstre og Guldborgsundlisten lovliggør sommerhuse

Ændringsforslag om en samlet lokalplan i sagen om poolsommerhusene vedtaget med mindst mulige flertal af byrådet i Guldborgsund Kommune.
15. april 2021 kl. 21:39 Af Anne Katrine Petersen

Som ventet stemte Guldborgsundlisten og Venstre på byrådsmødet torsdag til aften for et ændringsforslag, som hidtil har været hemmeligholdt i sagen om de store sommerhuse i Marielyst Ferieby, som er opført i strid med lokalplanen.

Ændringsforslaget var, at der udarbejdes en samlet lokalplan for hele området, delt op i to områder med forskellige krav.
- De bygger på, at der skal tages hensyn til hinanden, sagde Ole K. Larsen (V), da han læste ændringsforslaget op i byrådssalen i Nykøbing.

Blandt elementerne i det foreslåede ændringsforslag er, at udendørs spa ikke er muligt at få opført, og at alle indre volde annulleres, så kun de ydre volde består. For det gamle område skal der desuden udarbejdes en bevarende lokalplan.

Forslaget var ventet, men indholdet ukendt. Guldborgsundlisten og Venstre blev skarpt kritiseret for, at forslaget først blev fremlagt på mødet. Som SF’s Annemette Schønberg Johnsen sagde.
- Det er urimeligt, at I præsenterer det her. Vi har ikke mulighed for at drøfte det med vores bagland, før vi skal tage stilling til det, sagde hun.

Simon Hansen fra Socialdemokatiet undrede sig sammen med René Christensen fra Dansk Folkeparti over, at man ikke havde forsøgt at inddrage mindretallet i løsningen, men det afviste borgmesteren, idet han mente, at de havde gjort klart, hvor de stod.

Annonce

Sammen med Venstre stemte Guldborgsundlisten for ændringsforslaget og da de ialt har 15 stemmer, var flertallet sikret med stemmerne 15-14.

Læs mere i Folketidende fredag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Er Det Konservative… 13. maj 2021 kl. 16.24

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

Annonce

ANNONCE