cookie-og-privatlivspolitik
1. december er de nye boliger i Sundbystræde klar til aflevering - 1. februar og 15. februar rykker de nye lejere ind.

2

Billeder

1. december er de nye boliger i Sundbystræde klar til aflevering - 1. februar og 15. februar rykker de nye lejere ind.
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Ventelister vokser trods byggeboom

Der bygges masser af nye boliger - men stadigt flere står og tripper for at få lejlighed hos boligselskaber.
19. oktober 2021 kl. 11:00 Af Hans Gandrup

NYKØBING 52 nye lejligheder i Sundbystræde centralt i Nykøbing afleveres - hvis alt går vel - til bygherren Nykøbing F. Boligselskab 1. december. 1. februar og 15. februar er der indflytning - og alle lejemål er besat. Der er cirka 400 på venteliste.

Sådan er situationen for et af de helt aktuelle byggeprojekter blandt de mange, der har været, er og skal i gang i den nærmeste fremtid i Nykøbing i disse år. Der er rift om lejlighederne.

I Nykøbing F. Boligselskab kan direktør Lis Bentin melde om nul tomgang. Samtidig vokser ventelisterne.


800 flere

- Ser vi hen over året indtil nu, har vi haft yderligere 809 opskrivninger på venteliste. Ved udgangen af september var der 2.740 på venteliste til en bolig. Udviklingen med flere lejlighedssøgende er i øvrigt sket sideløbende med, at vi i de seneste år opfører op mod 125 nye boliger. Der er som nævnt 52 i Sundbystræde, og vi har også opført Bryghusparken med 43 lejligheder plus lejligheder på Sophieholmen, Cypernparken med flere, forklarer Lis Bentin.

- Vi har også været lidt nysgerrige for at se, hvem det egentlig er, der kommer ind i for eksempel de nye lejligheder i Sundbystræde. Og det er faktisk meget bredt. Der er for eksempel lidt ældre mennesker, som har solgt huset og nu vil i lejlighed. Der er også tilflyttere - også unge - udefra og så selvfølgelig også flytninger internt i boligselskabet. Men det er kun otte, som jo i øvrigt flytter fra en anden bolig, hvor der så hurtigt kommer nye ind, tilføjer hun.

Annonce

Ny situation

I Boligselskabet Vendersbo - med 1.517 almene boliger - kan konstitueret kundechef Birgitte Werngreen-Nielsen også konstatere, at der er bud efter de almennyttige boliger.

- Det er klart en helt anden og meget mere positiv situation end for måske bare 5-10 år siden, hvor der var problemer med tomme lejligheder i flere afdelinger. Det er ikke tilfældet længere. Tværtimod. Vi har stort set ingen tomgang - og det gælder vel at mærke i øvrigt også afdelinger i for eksempel Gedser og Holeby, hvor der tidligere har været store udfordringer, siger hun.

Vendersbo har i øvrigt også et nyt boligbyggeri med 72 lejligheder ved Vestensborg Allé i Nykøbing næsten klar til start.

Der mangler fortsat den endelige godkendelse fra byrådet. Interesserede lejere behøver man ikke være bekymrede for at kunne finde.

Til gengæld kan udviklingen i byggeomkostninger godt give panderynker. Selv nyere byggeoverslag og budgetter bliver i øjeblikket hurtigt overhalet af udviklingen til materialer og omkostninger generelt.

Annonce

Renoveringer

I Nykøbing F. Boligselskab har problemet med stigende omkostninger også betydet, at flere planlagte renoveringer er blevet udskudt. Men man er bestemt ikke gået i stå.

Forude venter store renoveringer i eksempelvis afdeling 7 Tietgensvej (totalrenovering) og i afdeling 13 Holger Brodthagens Vej, hvor det gælder blandt andet tag og vinduer med mere i 284 boliger.

Desuden afdeling 6 Møllebakken med nye vinduer, tag og døre og afdeling 5 Vestensborg Alle med nye tage, vinduer, badeværelser, køkkener med videre.

Boligselskabet er også i gang med tagrenovering i afdeling 4 på Enighedsvej, Sverigesvej, Norgesvej og Finlandsvej på Østerbro.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE