cookie-og-privatlivspolitik
Det var en ren sejr for det nordiske køkken ved Bocuse d'Or , idet Sverige vandt sølv og Norge bronze.
Det var en ren sejr for det nordiske køkken ved Bocuse d'Or , idet Sverige vandt sølv og Norge bronze.
Foto: Andreas Stenmann

Lokal nyt

Verdens bedste kok med lokal støtte

Verdens bedste kok med støtte fra Lolland og Guldborgsund kommuner, CELF, rederiet Færgen og lokal video.
31. januar 2019 kl. 11:50 Af Margit Olsen

Annonce
FAKTA
* Den franske mesterkok Paul Bocuse har lagt navn til Bocuse d'Or. * Bocuse d'Or blev første gang afviklet i 1983.
* Konkurrencen holdes hvert andet år i Lyon i Frankrig. Her dyster 24 lande, der blandt andet har kvalificeret sig via den europæiske udgave af konkurrencen, Bocuse d'Or Europe.
* Hvert deltagerland stiller med en dommer. * Deltagerne skal fremvise to serveringer for dommerne. I år skulle kokkene lave en grøntsagschartreuse med skaldyr samt en hovedret, der indeholder kød fra fransk kalvekam.
* I 2011 vandt Rasmus Kofoed, som er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium, Bocuse d'Or.
* I 2012 vandt den danske kok Jeppe Foldager bronze ved Bocuse d'Or Europe. Året efter vandt han sølv ved mesterskaberne i Frankrig.
Kilder: Bocusedor.dk og bocusedor-europe.com. /ritzau/

Det lokale folketingsmedlem René Christensen (DF) har svært ved at få armene ned. I weekenden kunne han fejre, at håndboldlandsholdet vandt VM. Onsdag kunne han så i Frankrig juble over, at en dansk kok blev udnævnt til verdens bedste ved Bocuse d'Or, der blev afholdt holdt i Lyon.

Det er den danske kok Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel, som vandt Bocuse d'Or. Derudover blev en anden af holdet bag Kenneth Toft-Hansen - kok Christian Wellendorf, som er uddannet på Restaurant Babette i Vordingborg, kåret som verdens bedste assistent.

Forud er gået måneders forberedelse, også fra den danske forening Akademiet BCD, hvis formål er at profilere Danmark på det gastronomiske verdenskort. René Christensen er næstformand i foreningen, hvor tidligere medlem af Folketinget Ritt Bjerregaard i øvrigt er formand.

- Det har været nogle forrygende dage her i Frankrig, fortalte René Christensen over telefonen i morges, mens han ventede på flyveren hjem til Danmark.

- Det gør mig så stolt at deltage i sådan et arrangement. Både Guldborgsund og Lolland kommuner, CELF og rederiet Færgen har været sponsorer på det danske hold. Og ikke mindst for CELF, som har en gourmet-linje, kan det betyde yderligere interesse.

René Christensen ønsker ikke at oplyse beløbet på de sponsorater, som er kommet fra lokalt hold til det danske kokkelandshold. Men han fremhæver gerne en video, som de lokale kommuner står bag, hvor kokken Kenneth Toft-Hansen kigger på fødevarer fra Lolland-Falster. Udsnit af videoen blev vist i Frankrig.

- Som næstformand i Akademiet BCD er jeg meget taknemmelig for den lokale støtte, og jeg er meget stolt over, at der blev vist et udsnit af den lokale video ved præsentationen af de danske hold, siger René Christensen.

Han fortæller videre, at omkring 100 danske supportere var tilstede i Lyon. Det var næsten som at være til en landskamp i fodbold.

- Der blev jublet, råbt og skreget, da danskerne vandt, fortæller René Christensen, som ikke smagte vindermenuen i Frankrig, der bestod af en grøntsagschartreuse med skaldyr samt en hovedret, der indeholder kød fra fransk kalvekam.

- Men jeg var med til en prøvesmagning, inden holdet tog af sted, og maden smagte vidunderligt, fortæller han.

Herunder kan du se videoen, som er produceret af de lokale kommuner, hvor verdensmester kokken er på jagt efter fødevarer på Sydhavsøerne..
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

Annonce