cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lokal nyt

Vil afsætte over 100 millioner mere til landsby-fornyelse

Der er flere penge på vej til landets kommuner til nedrivning og istandsættelse af bygninger. Lolland og Guldborgsund er de to kommuner med suverænt flest sager.
27. oktober 2021 kl. 12:40 Af Jakob Poulsen

Både Lolland og Guldborgsund kommuner har de senere år benyttet sig flittigt af statens såkaldte nedrivningspulje til at få luget ud i antallet af stærkt forsømte ejendomme i de to kommuner, og nu er der måske flere penge på vej.

I forbindelse med regeringens udspil "Tættere på II", som bliver præsenteret i dag, onsdag, er der nemlig også et forslag om at afsætte flere penge til at nedbringe antallet af faldefærdige huse rundt om i landet.

Regeringen foreslår således at afsætte yderligere 102,5 millioner kroner til landsbyfornyelse næste år, hvilket betyder, at der sammenlagt vil være 200 millioner kroner til nedrivning, istandsættelse og områdefornyelse, som kommunerne kan søge om.

Lolland og Guldborgsund kommuner er med afstand de to kommuner i hele landet, der siden 2014 har haft flest sager under puljen til landsbyfornyelse. De to lokale kommuner tegner sig sammenlagt for op imod 1.500 sager - fordelt med en anelse flere i Guldborgsund Kommune end i Lolland Kommune.

Til sammenligning har Thisted Kommune, som er nummer tre på listen haft knapt 300 sager, fremgår det af en grafik i forbindelse med udspillet.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE