cookie-og-privatlivspolitik
Det tog lang tid at få ryddet op efter uheldet natten til lørdag.
Foto: Ingrid Riis

Lokal nyt

Vil have uhelds-rundkørsel undersøgt

Efter weekendens uheld, hvor en lastbil fyldt med skinker væltede i rundkørsel i Nykøbing, vil lokal politiker nu have rundkørslen undersøgt.
23. november 2020 kl. 06:55 Af Jakob Poulsen

Annonce

Natten til lørdag væltede en lastbil fyldt med 20 tons juleskinker i rundkørslen ved Skovalléen og Nykøbing Falster Omfartsvej i Nykøbing.

Det er tredje gang, at en lastbil vælter i netop denne rundkørsel, og derfor vil formanden for Guldborgsund Kommunes teknik-, miljø- og ejendomsudvalg Peter Bring-Larsen (G) nu have rundkørslen undersøgt nærmere.

I august 2018 skete et lignende uheld - ligeledes med en lastbil lastet med skinker, og for mindre end en måned siden væltede en lastbil læsset med roer i samme rundkørsel.

- Nu har vi været heldige de tre gange, det er sket her, uden der er nogen borgere eller andre trafikanter indblandet. Men det er ikke sikkert, at vi bliver ved at være så heldige. Så der skal gøres noget ved det, siger Peter Bring-Larsen til TV2 Øst.

Hos Vejdirektoratet, som ejer rundkørslen erklærer man sig villig til at se på, om der er noget i rundkørslens udformning, der skal justeres på.
- Og så må vi også vurdere, om der er andre ting, der spiller ind på, at de her ulykker sker, siger afdelingsleder Maria Lønsmand Meiner til TV2 Øst.

Ingen mennesker kom noget til ved de tre uheld.

I 2015 skete et tilsvarende uheld i den rundkørsel ved omfartsvejen anden udmunding - der, hvor den møder Gedser Landevej syd for Nykøbing. Det skete næsten på årsdagen for lørdagens uheld, nemlig natten til 26. november. Dengang var der 22 tons skinker ombord.

Og natten til 29. marts sidste år væltede en anden lastbil fyldt med 20 tons skinker - denne gang i rundkørslen ved Mercedes-forhandleren i Øster Toreby. Heller ikke ved disse to uheld kom nogen noget til, men det tog begge gange et godt stykke tid at få ryddet op efter uheldet.

Læs også:
Væltet lastbil i rundkørsel
Uheld ved rundkørsel
Lastbil med anhænger væltet i rundkørsel
Væltet lastbil tømmes for skinker
Væltet skinke-lastbil er nu fjernetKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce