cookie-og-privatlivspolitik
Ungdomsparti har startet indsamling for at kunne købe cirkuselefanter fri.
Foto: Arkivfoto

Lokal nyt

Vil købe elefanter fri

Ungdomsparti starter indsamling for at købe cirkuselefanter fri.
14. august 2019 kl. 15:04 Af Margit Olsen

Annonce

Uden at have et endeligt mål med beløbet for indsamlingen, og uden at have talt med Cirkus Arena, har Dansk Folkepartis Ungdom startet en indsamling for at kunne købe cirkuselefanter fri.

Sidste år tegnede der sig et flertal i Folketinget for at forbyde eksotiske dyr i cirkus, herunder elefanter. Der er dog endnu ikke fremsat et endeligt forslag. Det er ikke lykkedes politikerne og cirkusserne at finde frem til, hvad en endelig kompensation for elefanterne skal være.

Det politiske oplæg i sidste års finanslov var syv millioner kroner. Fra Circus Arenas side mener man, at beløbet nærmere bør være 20 millioner.

Mens lovforslaget er sparket til hjørne, betyder det, at tre elefanter i Cirkus Arena og en elefant i Cirkus Trapez stadig venter i deres stalde på, hvor de kan nyde deres otium.

Knuthenborg Safaripark meldte sidste år ud, at den er parate til at modtage elefanterne. Men også her er der en økonomi, som skal på plads, inden et anlæg til elefanterne kan bygges.

Elefanterne hos Cirkus Arena var gennem et større dyrlægecheck i 2018 for at sikre, at de ikke fejlede noget, når de skulle videre. Derefter blev elefanterne sat i karantæne på Cirkus Arenas ejendom udenfor Slagelse.

Cirkus Arena kunne have valgt at tage dem med på årets turné, men har givetvis forventet, at afgørelsen kom hurtigt efter den politiske hensigtserklæring sidste år.

- I Dansk Folkepartis Ungdom vil vi ikke længere se til fra sidelinjen, imens man spiller bold med elefanternes ve og vel. Derfor har vi startet en landsdækkende indsamling med formålet om at købe elefanterne fri fra cirkus, siger hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis Ungdom Jeremy Bo Pedersen.

Han kan ikke svare på, hvad det endelig mål beløbsmæssigt er for indsamlingen, ligesom han heller ikke kan svare på, hvad det egentlige beløb fra Cirkus Arenas side er.

- Vi håber, at vi kan forhandle med Cirkus Arena om prisen. Og måske er de villige til at strække sig, når de ser vores initiativ, siger Jeremy Bo Pedersen.

- Dyrevelfærd har altid ligget os meget på sinde, og vores håb er derfor, at danskerne uanset partifarve vil stå sammen og støtte indsamlingen, så vi hurtigst muligt kan give elefanterne nogle ordentlige vilkår. Helt konkret har Knuthenborg Safaripark allerede tilbudt at tage imod elefanterne, hvilket vi anser som den mest optimale løsning, og dermed også som en løsning vi gerne vil støtte op om, siger Jeremy Bo Pedersen.

- Trods gentagende opråb fra fagpersoner, der gør det klart, at elefanterne lider under forholdene i deres nuværende stalde og bliver direkte livsfarlige at omgås, er der endnu ikke blevet handlet.

Han synes dog ikke, at det ville værre en god løsning, hvis Arena havde vagt at tage elefanterne med på årets turné, mens man ventede på, det endelige lovforslag blev vedtaget.

- Og derfor skal der findes en afgørelse snart, da cirkus også har store udgifter til dyrene i det daglige, siger ungdomsformanden.

- Indsamlingen løber som udgangspunkt et halvt år frem, men vores håb er, at der vil være opbakning i en sådan grad, at der kan findes en løsning endnu tidligere, tilføjer Jeremy Bo Pedersen.

Hos Arena havde man ikke onsdag eftermiddag hørt om indsamlingen, og har ikke nogen kommentar i den forbindelse.

Vi er netop nu i dialog med fødevareminister Mogens Jensen om sagen, og så længe der pågår forhandlinger, har vi ingen kommentarer, siger turneleder Klaus Jochumsen fra Cirkus Arena til Folketidende.dk

Dansk Folkepartis Ungdom lover, at hvis ikke de indsamlede penge kommer til at gå til at frikøbe elefanter for, vil pengene blive doneret til en organisation, som arbejder for bedre dyrevelfærd.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

endnu engang asfalt i… 13. august 2020 kl. 07.43

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

Annonce