Annonce
Lokal nyt

Vil købe elefanter fri

Ungdomsparti har startet indsamling for at kunne købe cirkuselefanter fri. Foto: Arkivfoto

Ungdomsparti starter indsamling for at købe cirkuselefanter fri.

Uden at have et endeligt mål med beløbet for indsamlingen, og uden at have talt med Cirkus Arena, har Dansk Folkepartis Ungdom startet en indsamling for at kunne købe cirkuselefanter fri.

Sidste år tegnede der sig et flertal i Folketinget for at forbyde eksotiske dyr i cirkus, herunder elefanter. Der er dog endnu ikke fremsat et endeligt forslag. Det er ikke lykkedes politikerne og cirkusserne at finde frem til, hvad en endelig kompensation for elefanterne skal være.

Det politiske oplæg i sidste års finanslov var syv millioner kroner. Fra Circus Arenas side mener man, at beløbet nærmere bør være 20 millioner.

Mens lovforslaget er sparket til hjørne, betyder det, at tre elefanter i Cirkus Arena og en elefant i Cirkus Trapez stadig venter i deres stalde på, hvor de kan nyde deres otium.

Knuthenborg Safaripark meldte sidste år ud, at den er parate til at modtage elefanterne. Men også her er der en økonomi, som skal på plads, inden et anlæg til elefanterne kan bygges.

Elefanterne hos Cirkus Arena var gennem et større dyrlægecheck i 2018 for at sikre, at de ikke fejlede noget, når de skulle videre. Derefter blev elefanterne sat i karantæne på Cirkus Arenas ejendom udenfor Slagelse.

Cirkus Arena kunne have valgt at tage dem med på årets turné, men har givetvis forventet, at afgørelsen kom hurtigt efter den politiske hensigtserklæring sidste år.

- I Dansk Folkepartis Ungdom vil vi ikke længere se til fra sidelinjen, imens man spiller bold med elefanternes ve og vel. Derfor har vi startet en landsdækkende indsamling med formålet om at købe elefanterne fri fra cirkus, siger hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis Ungdom Jeremy Bo Pedersen.

Han kan ikke svare på, hvad det endelig mål beløbsmæssigt er for indsamlingen, ligesom han heller ikke kan svare på, hvad det egentlige beløb fra Cirkus Arenas side er.

- Vi håber, at vi kan forhandle med Cirkus Arena om prisen. Og måske er de villige til at strække sig, når de ser vores initiativ, siger Jeremy Bo Pedersen.

- Dyrevelfærd har altid ligget os meget på sinde, og vores håb er derfor, at danskerne uanset partifarve vil stå sammen og støtte indsamlingen, så vi hurtigst muligt kan give elefanterne nogle ordentlige vilkår. Helt konkret har Knuthenborg Safaripark allerede tilbudt at tage imod elefanterne, hvilket vi anser som den mest optimale løsning, og dermed også som en løsning vi gerne vil støtte op om, siger Jeremy Bo Pedersen.

- Trods gentagende opråb fra fagpersoner, der gør det klart, at elefanterne lider under forholdene i deres nuværende stalde og bliver direkte livsfarlige at omgås, er der endnu ikke blevet handlet.

Han synes dog ikke, at det ville værre en god løsning, hvis Arena havde vagt at tage elefanterne med på årets turné, mens man ventede på, det endelige lovforslag blev vedtaget.

- Og derfor skal der findes en afgørelse snart, da cirkus også har store udgifter til dyrene i det daglige, siger ungdomsformanden.

- Indsamlingen løber som udgangspunkt et halvt år frem, men vores håb er, at der vil være opbakning i en sådan grad, at der kan findes en løsning endnu tidligere, tilføjer Jeremy Bo Pedersen.

Hos Arena havde man ikke onsdag eftermiddag hørt om indsamlingen, og har ikke nogen kommentar i den forbindelse.

Vi er netop nu i dialog med fødevareminister Mogens Jensen om sagen, og så længe der pågår forhandlinger, har vi ingen kommentarer, siger turneleder Klaus Jochumsen fra Cirkus Arena til Folketidende.dk

Dansk Folkepartis Ungdom lover, at hvis ikke de indsamlede penge kommer til at gå til at frikøbe elefanter for, vil pengene blive doneret til en organisation, som arbejder for bedre dyrevelfærd.

  • Ungdomsparti har startet indsamling for at kunne købe cirkuselefanter fri. Foto: Arkivfoto
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg vil slå dig ihjel"

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg vil slå dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL

Indland

Savnet 18-årig kvinde fra Vestjylland er fundet i live

Guldborgsund

Begejstret Mary: Fin rute og dejlig skov

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Vejret

Se video: Sneen er faldet på Lolland-Falster

Guldborgsund

- Dronning Mary kan godt glæde sig