cookie-og-privatlivspolitik
Her ses Lennart Damsbo Anderssen og Rene Christensen (yderst til højre) sammen med transportminister Benny Engelbrech (nummer to fra venstre) da de forleden var på besøg på byggepladsen til ny Storstrømsbro ved Masnedø.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Vil stadig kæmpe for opgradering af E55 og rute 9

Ny transportminister skrotter aftale - lokale folketingsmedlemmer tror stadig på lokale projekter om udvidelse af veje.
03. august 2019 kl. 06:38 Af Margit Olsen

Annonce

E55 mellem motorvejen og Nykøbing skal udvides til en firespors vej, og regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at bruge 450 millioner kroner på det allerede fra 2021.

I 2024 følger andre 125 millioner kroner til at anlægge en omfartsvej ved Nørreballe samt fem millioner kroner til forundersøgelser af yderligere forbedringer af kapaciteten på Rute 9 mellem Maribo og Svendborg.

Det var aftalen, da den tidligere regering i samarbejde med Dansk Folkeparti i marts præsenterede "Aftale om et sammenhængende Danmark”, som rummede trafikinvesteringer i hele landet på 112 milliarder frem til 2030.

Men i mellemtiden er der kommet en ny regering til - og aftalen er ikke længere gyldig.

Den nye socialdemokratiske transportminister Benny Engelbrecht vil have en anden og bredere aftale, siger han.

- Der er ikke længere antydningen af et flertal bag den investeringsplan, blå blok præsenterede i foråret. Så den bortfalder, og vi starter forfra, siger Benny Engelbrecht.

Når den nye transportminister kender rammen for økonomien, vil han indkalde alle Folketingets partier til forhandling af en ny aftale.

- Jeg vil gerne have så mange med i en aftale som muligt, og at alle partier kan se sig selv i den, siger Benny Engelbrecht. Han klandrer den tidligere regering for at indgå en smal aftale.

To af de lokalvalgte folketingsmedlemmer, socialdemokraten Lennart Damsbo-Andersen og Dansk Folkepartis René Christensen, er dog enige om, at de to lokale projekter hører hjemme i en ny aftale.

- E55 mellem Sydmotorvejen og Nykøbing - Gåbensevej - er jo allerede overbelastet, så den vil jeg kæmpe videre for, skal udbygges, siger René Christensen.

Samme argument kommer fra Lennart Damsbo-Andersen, og han tilføjer:
- Med hensyn til rute 9 vil der, når Femern-forbindelsen står klar, være mere trafik og dermed behov for en udvidelse af rute 9, siger socialdemokraten, der er medlem af Folketingets Trafikudvalg.

- Rute 9 skal jo også indgå i en bedre øst-vestforbindelse mellem Lolland-Falster og Fyn, siger René Christensen.

Den tidligere transportminister Ole Birk Olesen (LA) har i øvrigt kaldt sin afløser Benny Engelbrecht i samråd 20. august for at få svar på, hvilke projekter fra den blå investeringsplan "Aftale om et sammenhængende Danmark"., som den nuværende regering ønsker at gennemføre, og hvilke projekter regeringen omvendt ønsker at skrinlægge for at skaffe penge til andre formål.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce