cookie-og-privatlivspolitik
På den første konference er der blandt andet mulighed for at høre Scandlines fortælle om planerne om emissions-fri færgefart mellem Rødby og Puttgarden.
På den første konference er der blandt andet mulighed for at høre Scandlines fortælle om planerne om emissions-fri færgefart mellem Rødby og Puttgarden.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Vil stadig stoppe tunnel-byggeriet

Tyske modstandere af Femern Bælt-forbindelsen har ikke opgivet at stoppe projektet. Argumenterne mod tunnelen bliver nu præsenteret på tre konferencer.
18. januar 2020 kl. 11:31 Af John Karlsen

Annonce

FEMERN BÆLT Et nyetableret aktieselskab, AG Belt Hamburg, vil over tre konferencer i de kommende måneder præsentere de argumenter, der får tyske modstandere af Femern Bælt-forbindelsen på barrikaderne.

Første konference holdes i Bad Schwartau nord for Lübeck 25. januar, og her kommer det til at handle om trafik og behov.

"Trafik - ikke for enhver pris", lyder overskriften for arrangementet. Her handler det blandt andet om den støj, der ventes fra den godstogstrafik, der kommer med Femern Bælt-forbindelsen.

- Ingen har brug for tunnelen, hedder et af oplæggene på konferencen, hvor Wolfgang Kausch fra AG Belt-Hamburg sætter spørgsmålstegn ved behovet for den faste forbindelse.

Under et af konferencens indslag kommer Bernd Friedrichs fra Scandlines for at fortælle om rederiets planer om emissionsfrie færger.

Scandlines lægger også færge til anden konference i rækken: 29. februar handler det om miljøet og sejladssikkerheden i bæltet. Sidste konference holdes i Lübeck 28. marts og handler om grænser for vækst med udgangspunkt i tunnel-projektet.

AG Belt Hamburg skriver selv i pressemeddelelsen om initiativet med de tre konferencer, at der arbejdes sammen med modstanderne i Allianz gegen die FFBQ og Beltretter:

- Alt arbejde i samtlige initiativer er frivilligt, og finansieres udelukkende gennem gaver og medlemsbidrag, hedder det i pressemeddelelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce