cookie-og-privatlivspolitik
Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Lokal nyt

Vognmand med hård kritik af taxi-lotteri

Ingen taxi-tilladelser til lokal vognmand efter lodtrækning
07. marts 2018 kl. 17:03 Af Hans Gandrup

Annonce

- Jeg har svært ved at forestille mig, at det var det her, politikerne bag den nye taxi-lovgivning havde forestillet sig ...

Sådan lyder det fra vognmand Vagn Nymand, Nykøbing, der blandt hundreder af ansøgere med ønske om tusinder af bevillinger ikke var blandt de heldige ved den netop overståede fordeling af 200 taxi-tilladelser.

I oplægget til gennemførsel af den såkaldt liberaliserede hyrevognskørsel har det været fastlagt, at der skulle lodtrækning til, hvis der kom flere ansøgninger end tilladelser. Det har i allerhøjeste grad været tilfældet.

- Det er næsten vanskelige end at vinde i Lotto, konstaterer Vagn Nymand.

Men egentlig er det slet ikke facit - ingen tilladelser til hans firma, som havde søgt 20 - der især vækker utilfredshed. Det er hele processen.

- Jeg blev dybt forundret, da resultatet af lodtrækningen kom. Man har trukket en tilladelse hist og pist - en enkelt har fået 14, fordi vedkommende åbenbart har oprettet en stribe iværksætterselskaber til formålet. Men grundliggende har vi en situation, hvor ingen rigtigt har fået et ordentligt forretningsmæssigt grundlag. Jeg troede, at jeg ville få 20 tilladelser som ansøgt - hvis jeg vandt i lotteriet. Men det er altså ikke tilfældet. Det betyder, at situationen er meget uoverskuelig nu for alle, fastslår Vagn Nymand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringen giver ingen julegaver 16. december 2018 kl. 22.26

AF: CONNI NIS-HANSEN

Snigmord på offentlig… 16. december 2018 kl. 12.07

AF: ANDREAS ELLEBY

Lolland bank ingen selv indsigt 14. december 2018 kl. 06.06

AF: JOHN WENNERWALD

Økonomisk uansvarligt 09. december 2018 kl. 20.43

AF: PER BERNER

Præstegården i Rødby 09. december 2018 kl. 16.45

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Afviste kriminelle… 08. december 2018 kl. 18.32

Annonce