Annonce
Lolland Falster 2020

Fælles fødevarehus skal løse logistikudfordringer

Muld Lolland-Falster i gang med at udvikle et fælles afsætningsselskab med tilhørende logistikfunktion på Sukkerfabrikken i Sakskøbing. Arkivfoto Foto: Anders Knudsen

En ny logistikløsning skal gøre Lolland-Falster til fødevarekammer for Hovedstaden.

Fødevarenetværket Muld Lolland-Falster og Business LF er ved at udvikle en ny logistikløsning, der skal gøre det nemmere for de lokale fødevareproducenter at få varerne bragt til spisesteder i Københavnsområdet.

Faktisk er man så langt i planerne, at de første varer allerede er blevet distribueret til kunder på Lolland-Falster og i Hovedstadsområdet i samarbejde med flere lokale logistikvirksomheder.

- Som et nyt tilbud til de lokale fødevareproducenter, er Muld Lolland-Falster i gang med at udvikle et fælles afsætningsselskab med tilhørende logistikfunktion på Sukkerfabrikken i Sakskøbing, siger Henning Wiesinger, forretningsudvikler i Business LF.

- Formålet er at øge omsætningen og værdiskabelsen hos de lokale fødevareproducenter igennem nye afsætningskanaler, lagerkapacitet og distributionsløsninger og dermed fungere som one-point of contact for både producenter og aftagere, forklarer han videre.

Henning Wiesinger oplyser, at Business LF løbende arbejder på at få flere lokale producenter med og indgå aftaler med aftagere af fødevarerne. Derudover arbejdes der på en køletransport-løsning, så der både kan transporteres kød, frugt, grøntsager, kolonialvarer osv.

Billigere transport

Ved at samle flere lokale producenter i en fælles varelager- og logistikløsning, håber man i fødevarenetværket at sænke transportomkostningerne for den enkelte fødevareproducent.

Flere af de mindre lokale producenter har ikke kapacitet eller økonomi til at forestå logistikken og dermed en effektiv og økonomisk bæredygtig distribution af deres fødevarer selv.

- En effektiv logistik-løsning er derfor afgørende for vækst hos producenterne, da de lokale afsætningsmuligheder på Lolland-Falster langt hen ad vejen er udnyttet, forklarer Henning Wiesinger.

- De lidt større producenter har ofte et professionelt set-up, men ønsker derudover at udforske nye afsætningsmuligheder og at opnå fordelene ved at pulje ressourcer i en fælles afsætningsplatform, fortsætter han.

De skærpede miljøkrav i større byer som København betyder, at ældre dieseldrevne lastbiler og varebiler fra 1. juli 2020 ikke længere har adgang til miljøzonerne, medmindre de har monteret et partikelfilter.

Det har gjort det endnu vanskeligere for flere af de lokale fødevareproducenter på Lolland-Falster, der nu står i en situation, hvor transport af varer til København med egen varebil ikke længere er mulig, medmindre bilerne lever op til de nye krav.

Ud over at en fælles organisering i det nye afsætningsselskab er mere effektiv både administrativt og økonomisk, er det også en mere miljøvenlig løsning, da det samlet set giver mindre kørsel ind og ud af København.

Derudover stiller professionelle samarbejdspartnere og aftagere af fødevarer, heriblandt restauranter og større kantiner krav om "one- point-of-contact" og fælles leverance for at sikre både en administrativ og økonomisk bæredygtig drift.

- På den baggrund er Muld Lolland-Falsters forretningsgrundlag et fælles fødevarehus med tilknyttet afsætnings- og logistikfunktion, siger Henning Wiesinger.

Ifølge Business LF er logistikken en af de helt afgørende faktorer for at skabe vækst og udvikling af fødevaresektoren på Lolland-Falster, da afsætningsmulighederne på Lolland-Falster efterhånden er udnyttet.

Mulighederne ligger derfor i at gøre Lolland-Falster til fødevarekammer for Hovedstaden.

- En effektiv logistik-løsning er afgørende for vækst hos producenterne. Afsætningen skal sikres igennem forskellige salgskanaler som større kantiner, offentlige institutioner og restauranter, siger Henning Wiesinger.

Læs også artiklen "Fælles logistikløsning er vejen frem"

  • 01SAK-F-Saksøbing Sukkerfabrik
    Muld Lolland-Falster i gang med at udvikle et fælles afsætningsselskab med tilhørende logistikfunktion på Sukkerfabrikken i Sakskøbing. Arkivfoto Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Togdrømmen knust: Den togtur til København er en illusion

Guldborgsund

Sofie Amalie lever med en livslang gæld

Sundhed

Foruroligende kortlægning: Her er risikoen for tidlig død voldsom

Indland

Kommuner vil hellere bruge tid på børn end måltal

112

Færgerejsende fanget: Havde farlig genstand gemt i tasken

Guldborgsund

110 nye boliger på vej: - Jeg må lige knibe mig selv i armen

Lolland

Opråb fra sognepræst: Risiko for, at kirken lukker

Sport

Få måneder før OL: To NFH-spillere udtaget til landsholdet

Sport

Ny landsholdstrøje overrasker med lokal detalje

Indland

Cirka 840 kilo narko er fundet ved Sjællands Odde

Vejret

Lunefuldt forårsvejr bringer regn og blæst - og en smule sol

Erhverv

Snart sparkes kæmpebyggeri i gang: - Samarbejdet er fremragende

112

Alt, alt for hurtigt: Bilist kørte 91 km/t inde i byen

Indland

Gør klar til massiv oprustning mod ny pandemi

Guldborgsund

Nyt telefonbedrageri: Sådan snød de hævekortet fra ældre

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Truet træleopard bidt ihjel: - Helt ekstremt øv

Sport

Ærlig cheftræner efter nederlag: - Vi kan ikke bare krølle Skive sammen

Sport

Spændende pokallodtrækning: - TSØ skal møde gamle kendinge

112

Nu udrustes vores lokale politi med strømpistoler

Erhverv

Prisvindende lokal møbelproducent begæret konkurs

Guldborgsund

Derfor fløj kampflyene over Falster

112

Tiltalt for drab på spædbarn vil skilles