cookie-og-privatlivspolitik
I marts var borgmesteren og kommunaldirektøren nærmest alene i administrationsbygningen. Men nu er der gang i hjulene igen.
I marts var borgmesteren og kommunaldirektøren nærmest alene i administrationsbygningen. Men nu er der gang i hjulene igen.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

- Covid-19 har været god for os

Lolland Kommune er kommet overraskende godt gennem krisen.
14. september 2020 kl. 07:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Da coronaen ramte landet i marts, var alle bange for, hvad det ville betyde. Men nu, hvor der er lukket op igen mange steder, kan kommunaldirektør i Lolland Kommune Thomas Knudsen gøre en lidt overraskende status.

- På mange måder har covid-19-nedlukningen været god for os, siger Thomas Knudsen.

- For det første har vi opdaget, at organisationen og medarbejdernes evne og vilje til at få løst de problemer, der opstår - og få det til at fungere for vores borgere, er stor. Det kan de, roser kommunens øverste leder.

Han fortæller, at byråd og administration sammen vil finde ud af, hvilke positive erfaringer der kan trækkes ud af krisen.

- En af mine egne lektier på toplederniveau er, at vi som ledere skal blande os noget mere, men i meget færre ting. For de kan godt selv derude, siger Thomas Knudsen.

Da krisen ramte, blev mange af hverdagens små opgaver lagt til side.

- Nu skal vi kigge på den bunke opgaver og have en diskussion om, hvorvidt de ikke bare skal have lov at blive liggende. Vi laver rigtig meget, fordi det står i en eller anden bekendtgørelse, eller fordi det plejer vi at gøre. Men det her har været en god anledning til at sige: Vi har ikke lavet det i seks måneder ... er der nogen, der har savnet det?

Kommunaldirektøren har også bidt mærke i, at krisen har sat et nyt fokus.

- Nogle af de mest undseelige og uglesete af vores medarbejdergrupper er pludselig kommet frem i front og er blevet lagt mærke til - blandt andre rengøringsmedarbejdere og sosu'er, som altid har været værdsat indadtil, men knap så meget udadtil. De er nu blevet anerkendt som hverdagens helte. Det har betydet enormt meget for dem, at alle kunne se, at det, de laver, er vigtigt. Det er de ikke forvænt med. Det er en god lektie for topledelsen og byrådet, tror jeg, siger Thomas Knudsen.

Af andre plusser kan nævnes mere tid og ro på børnene i skoler og dagtilbud, fine fordele ved hjemmearbejde og øget turismeomsætning. Sammen med statslig refusion for udgifter i forbindelse med covid-19 giver det et ganske fornuftigt resultat.

- Når vi ser på det indtil videre, så er Lolland Kommune kommet gennem covid-19 bedre end landsgennemsnittet. Vores virksomheder har vist sig ret robuste. Lad os håbe, at det bliver ved sådan, siger kommunaldirektøren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce