Annonce
Lolland

- Det bliver med omvendt fortegn

Sonja Jeppesen er ny økonomichef i Lolland Kommune. Hun kommer fra Rudersdal Kommune og har nu købt hus i Maribo. Foto: Claus Hansen

Ny økonomichef: - Man skal få den enkelte budgetansvarlige leder i kommunen til at forstå, at økonomi er spændende. Jo mere, de forstår økonomi, jo mere får de plads til deres kerne-faglighed.

LOLLAND Sonja Jeppesen havde fødselsdag 1. oktober, og den dag startede hun i sit nye job som økonomichef i Lolland Kommune.

Nu 48-årige Jeppesen kommer fra en stilling som budget- og regnskabschef i Rudersdal Kommune. Rudersdal er en af de kommuner, der hvert år betaler rigtig mange penge til den mellemkommunale udligning, som Lolland Kommune er blandt de største modtagere af.

- Det er jo med omvendt fortegn, kan man sige. I Rudersdal sendte man penge af sted, og her modtager man, griner Sonja Jeppesen.

Hun er ikke afsløret på dialekten, men det er ikke fremmed for hende at synge lidt på ordene og være omgivet af roer.

- Jeg er oprindeligt fra Haarby på Vestfyn. Jeg kender alt til sukkerroer og roetransporter. Jeg behøver bare at sige "Polle fra Snave", så ved alle, hvor jeg kommer fra, griner Sonja, der også har arbejdet i Glostrup Kommune på den københavnske vestegn i mere end 18 år.

- Det blev en øjenåbner at komme til Rudersdal efter 18 år i Glostrup Kommune. Borgerne har en helt anden forventning og mange flere krav, når der er mange penge. Man plejede at sige for sjov, at når Rudersdal har en femmer i lommen, så vil de gerne bruge en tier, smiler Sonja Jeppesen skævt.

Nu kommer hun til en kommune, som drevet af nødvendigheden har lært at sætte tæring efter næring og finde på alternative løsninger for at få enderne til at mødes.

- Jeg underviser jo lidt ved siden af i økonomistyring og controlling. Her får jeg lov til at kigge ned i forskellige kommuners økonomi, og her er det sjovt at bruge Lolland Kommunes økonomi som eksempel, lige så vel som Rudersdal. De ligger i hver sin retning, kan man sige, siger Sonja.

- Vi har her udfordringen med befolkningstilbagegangen og den udfordring, at borgerne kommer ikke med så mange penge, men de kommer og henter mange. Når der er flere eller færre af en gruppe, kræver det tilpasning - og så er Lolland Kommune spredt ud over et geografisk stort område, fortæller hun.

Stillingen som økonomichef for Lolland Kommune var meget søgt, og her mener direktør Thomas du Plessis de Richelieu, at kommunens udfordringer er en fordel.

- Det er helt særligt, at vi bruger så meget krudt på mellemkommunal udligning. Det er der ikke mange andre kommuner, der gør, siger han.

Det bekræfter Sonja Jeppesen. Hun glæder sig til at komme i gang med regnearket, når det gælder om at få enderne til at mødes.

- Rent fagligt kan jeg ikke finde noget, der er mere interessant. Dels er der de udfordringer, som der er i Lolland Kommune. Men der er også Femern-forbindelsen og andre ting, der vækster, så der rent faktisk er nogle håndtag at dreje på. Det synes jeg er mega spændende. Derfor tænkte jeg: "Den mulighed bliver jeg nødt til at gå efter", siger Sonja Jeppesen, der bibeholder sit sidejob som underviser på kommunomuddannelsen.

Når det ikke handler om skattesatser, regneark og mellemkommunal udligning, går Sonja Jeppesen gerne power walks i naturen og dyrker pilates. Sonjas 17-årige datter går på gymnasiet i Aarhus, så et par lange køreture bliver det nok også til. Nu glæder hun sig til at flytte til Lolland - selvom hun nu igen skal køre bag roetransporter.

Sonja Jeppesens chef er direktør i kommunen Thomas du Plessis de Richelieu. De glæder sig til, at Lolland Kommunes økonomi forhåbentlig tager nogle skridt opad de næste år. Foto: Claus Hansen
  • Sonja Jeppesen er ny økonomichef i Lolland Kommune. Hun kommer fra Rudersdal Kommune og har nu købt hus i Maribo. Foto: Claus Hansen
  • Sonja Jeppesens chef er direktør i kommunen Thomas du Plessis de Richelieu. De glæder sig til, at Lolland Kommunes økonomi forhåbentlig tager nogle skridt opad de næste år. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken