Annonce
Lolland

- Det er det værste, jeg har set

Køkkenet bar tydeligt præg af skimmelsvamp, dårligt vedligehold og et liv på kanten af samfundet. Foto: Anders Knudsen

Boligministeren besøgte et hus, Lolland Kommune netop har erhvervet med henblik på nedrivning

På lang afstand kan man se, at rønnen på Rødbyvej 59 mellem Vejlebyskov og Søllested er ved at falde fra hinanden. Træerne omkring huset har ikke blade, så trafikanterne på Rødbyvej skærmes ikke fra elendigheden som om sommeren.

Kortegen af minister- og medarbejderbiler standser. Rønnens ydre udseende afslører trods alt ikke det kaos, der møder boligminister Kaare Dybvad (S) indendøre.

Allerede på flisegangen er personlige ejendele strøet ud over forhaven. Her ligger en paraply og en samling plastflasker. Men allerede i udestuen bliver det klart, at dette hus er billedliggørelsen af den sociale skævvridning i Danmark. Mængden af skrald er enorm. Nedbrudte ejendele i alle mulige former, farver og formål ligger i et halv meter tykt lag over alt.

Kaare Dybvad går indenfor, og her i husets mørke, kolde stue rammer den fugtige lugt af skimmel. De fine, sorte ministersko kvaser henover skraldedyngerne.

- Det her er det værste, jeg nogensinde har set... og jeg har da trods alt set meget i min tid, siger Kaare Dybvad, der også før sin ministertid har arbejdet med boligsociale problemstillinger.

Bag ham sprutter Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) af raseri og vrede, da han ser, hvor meget legetøj, der ligger i bunkerne. En babydukke mangler et øje, en gyngehest titter op fra en bunke med skrald, og en barnestol ligger væltet over en Famous Grouse-kasse. En skoletavle knager, da borgmesteren stamper med fødderne.

- Hold nu kæft, jeg kan ikke holde ud, at et barn har boet her! Jeg kan simpelthen ikke acceptere, at børn skal bo sådan her i dagens Danmark!, hvæser han.

Bag ham står Rie Christiansen fra Lolland Kommune roligt. Hun har set den slags før.

- Huset her har vi købt på tvangsauktion i august. Frem til da var der to personer tilmeldt adressen. De boede her, forklarer hun.

Men ret skal være ret. Rie Christiansen mener, at der efter fraflytningen har været nogen inde og rode de tidligere beboeres ejendele igennem.

- Det giver jo så også stor utryghed i området at have sådan et hus liggende, forklarer hun.

Huset på Rødbyvej 59 skal nu tømmes for de mange skraldebjerge. Herefter rykker bulldozerne ind, og kommunen bliver endnu en rønne kvit, så der aldrig mere skal bo mennesker under disse forhold.

Læs også artiklerne "Den hårdest ramte gade i kommune" - "Minister: - jeg kender det hus" - "Den er ellers smuk" - "på tur i prikkernes land" og "- Hvis andre kan, kan vi også" fra ministerens besøg i tirsdagens Folketidende.

Midt i bunkerne af ejendele måtte boligministeren lige tage det faktum ind, at her har der indtil for nylig boet mennesker, og efter skraldet at dømme - et eller flere børn. Foto: Anders Knudsen
Huset på Rødbyvej i Søllested bliver ikke glemt foreløbigt - hverken af boligminister Kaare Dybvad eller af hans ansatte, der var med. Foto: Anders Knudsen
  • Køkkenet bar tydeligt præg af skimmelsvamp, dårligt vedligehold og et liv på kanten af samfundet. Foto: Anders Knudsen
  • Midt i bunkerne af ejendele måtte boligministeren lige tage det faktum ind, at her har der indtil for nylig boet mennesker, og efter skraldet at dømme - et eller flere børn. Foto: Anders Knudsen
  • Huset på Rødbyvej i Søllested bliver ikke glemt foreløbigt - hverken af boligminister Kaare Dybvad eller af hans ansatte, der var med. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket