cookie-og-privatlivspolitik
Køkkenet bar tydeligt præg af skimmelsvamp, dårligt vedligehold og et liv på kanten af samfundet.

3

Billeder

Køkkenet bar tydeligt præg af skimmelsvamp, dårligt vedligehold og et liv på kanten af samfundet.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

- Det er det værste, jeg har set

Boligministeren besøgte et hus, Lolland Kommune netop har erhvervet med henblik på nedrivning
07. januar 2020 kl. 13:14 Af Birgitta Andersen

Annonce

På lang afstand kan man se, at rønnen på Rødbyvej 59 mellem Vejlebyskov og Søllested er ved at falde fra hinanden. Træerne omkring huset har ikke blade, så trafikanterne på Rødbyvej skærmes ikke fra elendigheden som om sommeren.

Kortegen af minister- og medarbejderbiler standser. Rønnens ydre udseende afslører trods alt ikke det kaos, der møder boligminister Kaare Dybvad (S) indendøre.

Allerede på flisegangen er personlige ejendele strøet ud over forhaven. Her ligger en paraply og en samling plastflasker. Men allerede i udestuen bliver det klart, at dette hus er billedliggørelsen af den sociale skævvridning i Danmark. Mængden af skrald er enorm. Nedbrudte ejendele i alle mulige former, farver og formål ligger i et halv meter tykt lag over alt.

Kaare Dybvad går indenfor, og her i husets mørke, kolde stue rammer den fugtige lugt af skimmel. De fine, sorte ministersko kvaser henover skraldedyngerne.

- Det her er det værste, jeg nogensinde har set... og jeg har da trods alt set meget i min tid, siger Kaare Dybvad, der også før sin ministertid har arbejdet med boligsociale problemstillinger.

Bag ham sprutter Lollands borgmester Holger Schou Rasmussen (S) af raseri og vrede, da han ser, hvor meget legetøj, der ligger i bunkerne. En babydukke mangler et øje, en gyngehest titter op fra en bunke med skrald, og en barnestol ligger væltet over en Famous Grouse-kasse. En skoletavle knager, da borgmesteren stamper med fødderne.

- Hold nu kæft, jeg kan ikke holde ud, at et barn har boet her! Jeg kan simpelthen ikke acceptere, at børn skal bo sådan her i dagens Danmark!, hvæser han.

Bag ham står Rie Christiansen fra Lolland Kommune roligt. Hun har set den slags før.

- Huset her har vi købt på tvangsauktion i august. Frem til da var der to personer tilmeldt adressen. De boede her, forklarer hun.

Men ret skal være ret. Rie Christiansen mener, at der efter fraflytningen har været nogen inde og rode de tidligere beboeres ejendele igennem.

- Det giver jo så også stor utryghed i området at have sådan et hus liggende, forklarer hun.

Huset på Rødbyvej 59 skal nu tømmes for de mange skraldebjerge. Herefter rykker bulldozerne ind, og kommunen bliver endnu en rønne kvit, så der aldrig mere skal bo mennesker under disse forhold.

Læs også artiklerne "Den hårdest ramte gade i kommune" - "Minister: - jeg kender det hus" - "Den er ellers smuk" - "på tur i prikkernes land" og "- Hvis andre kan, kan vi også" fra ministerens besøg i tirsdagens Folketidende.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce