cookie-og-privatlivspolitik
Tim Jeppesen glæder sig nu til at lære Nakskov, folk og byens ressourcer at kende, siger han.

5

Billeder

Tim Jeppesen glæder sig nu til at lære Nakskov, folk og byens ressourcer at kende, siger han.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Det er eddermame et godt job

Tim Jeppesen tiltrådt som programdirektør for "Nakskov 2030". Vil skubbe på for at skabe det gode liv i Nakskov
07. august 2020 kl. 21:52 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Med virkning fra i mandags kunne Tim Jeppesen sætte sig til rette ved skrivebordet i sit nye kontor i kontorfællesskabet Boxen på Axeltorv i Nakskov.

Fra kontorets vinduer har han direkte udsigt til byens torv, som er et af 12 nedslagspunkter i hans nye, femårige job som programdirektør for udviklings- og investeringsplanen "Nakskov 2030," når byen nu skal undergå en forvandling.

Det er programdirektørens ansvar, at byudviklingsopgaverne bliver koordineret og gennemført.

- Min opgave er at sørge for, at de 12 projekter bliver igangsat i de kommende fem år. Men jeg skal også prøve at få flere investorer med, så jeg siger, at min opgave er at forlænge min egen ansættelse ud over de fem år, siger Tim Jeppesen.

Ud over de 12 delprojekter, som Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden har rejst 150 millioner til, er der også tre perspektiv-projekter, som han vil gøre sit yderste for, at der rejses penge til.

Det er at finde et nyt formål til og en renovering af henholdsvis Dronningens Pakhus og Toldboden ved Nakskov Havn samt etableringen af et havnebad.

- Og et muligt outdoor-resort ved Hestehovedet vil få en sagsbehandlingstid på to til tre år, tilføjer Tim Jeppesen.

Han er 53 år, har en ph.d. i økonomi, en lederuddannelse samt en uddannelse i strategisk byledelse samt bred erfaring fra den kommunale verden og det private erhvervsliv, staten og forskningsverdenen. Han har blandt andet arbejdet med topledelse, strategi og etablering af partnerskaber og byudvikling, og der var masser af lovord fra blandt andre Kertemindes borgmester, da Tim Jeppesen i sommer sagde sit job igennem seks år som kommunaldirektør op.

Kerteminde var tæt på at komme under administration af Indenrigsministeriet, da Tim Jeppesen kom til fra en stilling som kommunaldirektør i Fredericia Kommune. Før det var han direktør for området kultur, plan og erhverv i Svendborg Kommune.

- Hvis det her stillingsopslag var kommet for to år siden, ville jeg ikke have syntes, at jeg havde løst min opgave i Kerteminde, men tiden passer nu, og det er opgaven, der trækker mig: at skulle skubbe på for at skabe det gode liv i Nakskov, siger Tim Jeppesen, der tilføjer:

- I de sidste tre jobs, jeg har haft, har jeg blandt andet arbejdet med omdannelse af havneområder, og det, synes jeg, har været det mest spændende. Jeg stoppede op ved stillingsopslaget og tænkte, det er eddermame et godt job.

Tim Jeppesen bor sammen med sin kæreste, Pia Dam, i Svendborg. De har tilsammen fire børn. Pia Dam er medlem af Svendborg Byråd for Socialdemokratiet og kan på grund af bopælspligten ikke flytte til Nakskov.

- Så min plan er at pendle. Jeg har 20 minutter til færgen, og der vil arbejdsdagen starte klokken 07.15 eller 08.15 for mig. Mit udgangspunkt er, at jeg vil være i Nakskov hver dag, men nogle gange skal jeg til møde i København eller lidt rundt i landet, og jeg vil have mange samarbejder med kommunen og derfor også være en del i Maribo og Rødby.

Fordi de 12 projekter mere eller mindre er udviklet, er det dog ikke bare at rekvirere en entreprenør.

Tim Jeppesen: - Vedrørende omdannelsen af havnebygningen vil nakskovitterne blive inviteret til at byde ind med deres ideer til, hvad bygningen skal rumme. Det samme gælder den store asfaltplads - Honnørkajen - som A.P. Møller Fonden vil forvandle til et rekreativt byrum. Der skal investeres, men hvad skal der investeres i?

Derfor har "Nakskov 2030" også fået en kommunikationsmedarbejder, Stina Jørgensen fra Nakskov. Projektsekretariatet søger desuden yderligere to medabejdere, en, der er uddannet i byudvikling - typisk en arkitekt, og en, der har arbejdet med borgerinddragelse og projektstyring.

Og vedrørende Axeltorv?

Tim Jeppesen siger, at han vil gøre sit til, at der sker en hurtig afklaring, men at der lige skal kigges på torvet en gang til i forhold til det samlede projekt:

- Det er en meget stor investering, der vil betyde noget 30 til 50 år frem, så vi vil gerne gøre det ordentligt. Vi kan ikke bare hoppe fra tue til tue, men skal genbesøge torvet sammen med samarbejdspartnerne og arkitektfirmaet SLA og så i dialog med også lokalsamfundet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce