cookie-og-privatlivspolitik
Annette Rasmussen (til venstre) og Dennis Byrnild (i midten) var glade for at slippe for at bære mundbind i Meny mandag.
Annette Rasmussen (til venstre) og Dennis Byrnild (i midten) var glade for at slippe for at bære mundbind i Meny mandag.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Det er rart at slippe for mundbindet i varmen

Efter 228 dage med mundbind i butikkerne var det fra mandag slut med mundbeskyttelseskravet.
15. juni 2021 kl. 15:10 Af Benedicte Lorenzen

NAKSKOV - Har du ikke glemt noget, spørger den der lille indre stemme, da fødderne bevæger sig indover dørtærsklen til Meny i Nakskov.

Øjnene behøver dog blot bevæge sig rundt blandt de andre handlende i få sekunder, så står svaret klart: Nej.

Mandag åbnede butikkerne i Nakskov til den første dag uden krav om mundbind. Folketidende tog på besøg i Meny, hvor flere kunder var glade for at slippe af med mundmasken.

- Nu, hvor det er blevet varmt, er det altså rigtig rart, at man ikke behøver at have mundbind på, for det er ikke så rart, når man går og handler. Jeg skal dog lige vænne mig til, at jeg ikke behøver at have det på længere, siger Annette Rasmussen og tilføjer:

- Når det er sagt, synes jeg egentlig ikke, det har været så slemt. Nu driver jeg selv en lille gårdbutik ved Næsby Strand, der hedder Butik Landliv, så jeg er vant til at bære visir. Jeg synes også, at mine kunder har været gode til at bruge mundbind. Kun nogle få gange har folk glemt det, og så har de fået et af mig.

Annonce

Rart at slippe

Som salgsassistent i Meny i Nakskov har Henriette "Henry" Hansen været en af de danskere, der har måttet bære mundbeskyttelse hele sin arbejdstid. Det har dog ikke været så slemt, fortæller hun.

- Til at begynde med havde jeg mundbind på en hel dag, og det er ikke rart, når det er den samme luft, man indånder, men så fik jeg et visir, og så var det ikke så slemt. Vores chef har også været god til at sige, at vi måtte tage de pauser, vi havde brug for. Efter det er blevet varmt, er det dog rart at slippe for det, siger hun.

De ansatte hos Meny bestemmer dog selv, om de vil bære mundbind fremover.

- Jeg har det sådan, at hvis folk holder den afstand, de skal, så synes jeg ikke, man behøver mundbind, siger Henry, som hun helst vil kaldes.


- Vi er så vant til det

I Menys sodavandsafdeling står Allan Christensen og Marek Skorczynski, som begge stadig har mundbind på. På spørgsmålet om hvorfor lyder svaret:

Annonce

- Vi har glemt at tage dem af. Man har vænnet sig til så meget, så man spekulerer ikke over, om man skal have det af eller på. Man tager det bare på af vane, siger Allan Christensen, og Marek Skorczynski tilføjer:

- Udover det så underviser vi forskellige steder, hvor der kan være interne krav. Det kan være svært at overholde alle de forskellige regler, så for en sikkerheds skyld beholder vi mundbindet på.

Ligesom flere andre synes de to herrer dog også, det er skønt, at kravet om mundbind er fjernet. Indtil videre i hvert fald...

Læs også artiklen fra Nykøbing: "Smilet er endelig tilbage i byen" fra tirsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE