cookie-og-privatlivspolitik

16

Billeder


Foto: Jan Knudsen

Lolland

- Det er sjovere end en iPad

BILLEDSERIE: Børn og unge fra udsatte boligområder på museumsvisit.
15. juli 2020 kl. 13:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Palle fik stukket sit øje ud, der blev hentet sild på Island og trukket høns ned, da en gruppe unge fremtidige kulturambassadører besøgte frilandsmuseet tirsdag.

Besøget var en del af de unges uddannelse til kulturambassadører i et projekt, der er kommet i stand mellem Museum Lolland-Falster og helhedsplanerne i de udsatte boligområder i Nykøbing, Maribo og Nakskov.

Børnene var i alderen fra 0 til 17 år, og mange af deres forældre var i dagens anledning taget med på museum.

- Det er rigtig fint. Så får de også ejerskab. Og det er godt at kende til historien: hvad landet er kommet af, og hvorfor vi har det sådan, som vi har det, siger Trine Rasmussen fra helhedsplanen i Nykøbing.

Både børn og voksne spurgte interesseret ind til de gamle bondehuse, og den tid i Danmarkshistorien de repræsenterede.

- Jeg havde en mor, der sagde, at de små huse mindede hende om sin barndom i Tyrkiet. På den måde får vi bygget bro, siger Odd Pærremand fra helhedsplanen i Nakskov.

Både børn og voksne gik til de mange gamle lege med krum hals. Palle fik stukket sit øje ud - det vil sige, at en pæl blev væltet med en pind, Island fik hentet sine sild - ved en slags bondetidens svar på fitnessøvelsen planken, og stylteræset blev vundet under stor jubel, trods flere tyvstarter.

- Museer er ikke nødvendigvis kedelige. Det kommer an på, om man er interesseret, sagde Erfan Sarvari på 14 år fra Nykøbing, da hans ræs mod Dia Arsalan på 12 år var ovre.

Drengene var vældigt tilfredse med museumsbesøget.

- Det er spændende. Man kan lave mange ting og få meget ny viden. Og når man så kommer tilbage til klassen, så er man lidt foran. Det er helt klart sjovere end en Ipad, var Dias vurdering.

De glæder sig begge til, at de kan være kulturambassadører og fortælle andre børn og unge om alt det, man kan opleve på deres Lolland-Falster.

I alt deltog lidt flere end 100 fra de tre boligområder i dagens program. Børnene skal nu fortsætte legen hjemme, for til september er der OL, og så bliver det blodig alvor, når der skal dystes i både rive høns ned, hesteskokast, tovtræk og alt det andet.

- Så gælder det æren.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce