cookie-og-privatlivspolitik
Gæsterne ankommer til bryllup i store uldfrakker og to lag bryllupstøj, og så skal der naturligvis danses. Det er en varm affære at spille teater i disse dage.

11

Billeder

Gæsterne ankommer til bryllup i store uldfrakker og to lag bryllupstøj, og så skal der naturligvis danses. Det er en varm affære at spille teater i disse dage.
Foto: Fl.Keith Karlsen

Lolland

- Det her burde slet ikke kunne lade sig gøre

BILLEDSERIE: NørregadeTeatret er klar til endnu en kraftpræstation med danmarkspremieren på "Doktor Zhivago" torsdag.
08. august 2018 kl. 19:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

Normalt er stilheden i Hylddalen blot forstyrret af rågeskrig. Men i disse dage brydes den af tordenbulder, militærfly og skønsang. Skoven myldrer af mennesker, der i en fælles kraftanstrengelse bringer Hylddalen, Maribo anno 2018, tilbage til Rusland anno 1905 til 1921.

- Det her er et alt for stort projekt til et lille egnsteater som os. Men takket være vores fantastiske folk i arbejdsgrupperne, der gør et umenneskeligt stort stykke arbejde, kan det lade sig gøre, siger NørregadeTeatrets kunstneriske leder, Frank Rubæk.

Han taler om den hær af ildsjæle, der sætter cafévarer på plads, sørger for toiletter, skruer skruer i, måler ryglæn på en stol til scenen, fejer, syr, skærer kage, friserer, sælger programmer, stiller stolerækker op og meget mere.

Og på scenen sveder 48 ildsjæle i ensemblet i forsøget på at forvandle dansk hedebølge til russisk vinter.

- Vi har to lag bryllupskjole på og udover det en stor frakke, stønner Kit Heide Jørgensen, der forsøger at få styr på en tyk vinterfrakke og slæbet fra sin festkjole.

- Men tænk sig nogle sommeraftener, når publikum kan læne sig tilbage og se stjernehimlen, mens de nyder den fantastiske musik. Så ryger der altså gerne en enkelt sveddråbe eller to fra os, siger Henriette Marqvorsen, der er trukket i den mere luftige sygeplejeruniform.


Blev forelsket i New York

Ildsjælene brænder i varmen for, at publikum kan lade sig henføre af et stort musikalsk drama fra torsdag, når "Doktor Zhivago" har danmarkspremiere.

- Vi så den i New York, og jeg var vild med den. I anden akt er der en kvintet, og da jeg hørte den, tænkte jeg "Hold kæft! Det her kan noget!". Det var helt klart musikken, der gjorde udfaldet. Det er ægte musical med halvklassiske toner, fortæller Frank Rubæk.

Nu to år senere er danmarkspremieren i Maribo en realitet. Historien er en forenklet udgave af Boris Pasternaks murstensklassiker og filmen af samme navn.

Den unge læge Yurij Zhivago er gift med barndomsvennen Tonja, men møder sit livs kærlighed i den rebelske Tonja. Hun er imidlertid en omsværmet dame, der er gift med den revolutionære Pasha og gramses flittigt på af den klæbrige advokat Komarovskij. Rundt om dem alle raser den russiske revolution med død, ødelæggelse og separation til følge.

- Det handler i bund og grund om kærlighed. Og det er jo altid relevant, siger Frank Rubæk.

Relevant har mange fundet teatrets satsning i Hylddalen i år. Allerede før premieren har teatret passeret de 6.000 solgte billetter, der sikrer en succes under stjernehimlen. biaKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce