cookie-og-privatlivspolitik
Milling Hotel Søpark kom ud af 2018 med et overskud før skat på 1,5 millioner kroner.
Arkivfoto
Foto: Ingrid Riis

Lolland

- Femern redder os gennem vinteren

Milling lukker Hotel Søparks restaurant midlertidigt.
15. oktober 2020 kl. 07:15 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Milling Hotels, der ejer Hotel Søpark Maribo, har besluttet at afskedige restaurant- og køkkenpersonalet og lukke hotelrestauranten midlertidigt per 1. november.

Det bekræfter områdedirektør Andreas Milling til Folketidende.

- Det er et spørgsmål om at vise rettidig omhu, og det er sket for at bevare hotellet. Vi er blevet hårdt ramt af især de seneste af regeringens corona-retningslinjer med lukning klokken 22 og et loft på 50 personer, siger han om situationen.

Corona-krisen kan mærkes i ordrebøgerne i restauranten på hotellet.

- Den forretning, der normalt er om vinteren med fester og større møder, er helt forsvundet. Maribo er en turistby og en sommerby, men vi er bekymrede for vinteren. Og så lukkede vi ned i marts som alle andre, så her mistede vi de tre måneder, der normalt giver os ballast til at kunne styre sikkert gennem den efterfølgende vinter, forklarer Milling.

Han pointerer dog, at hotellet stadig er i drift. Der vil stadig være morgenmad til gæster, og man kan sagtens bestille lokaler til møder, begravelseskaffe og andre arrangementer - med forplejning.

- Mangler man et lokale, hvor der er fuldstændigt styr på det med reglerne og værnemidler, og hvor der bliver gjort grundigt rent, så har vi lokalerne. Så giv os et ring. Vi finder en løsning. Vi strækker os mere, end vi nogensinde har strukket os, siger han.

Andreas Milling håber, at situationen snart kan blive normaliseret igen, så restauranten atter kan åbne.

- Det er rigtig hårdt det her. De ansatte, vi har måttet afskedige, er folk, jeg kender helt fra starten af. De har været med til at opbygge den særlige ånd, der er på Søpark, og gøre det til vores hotel. Og jeg håber, at jeg snart kan genansætte dem alle. Men lige nu ser vi ind i en december, hvor vi ikke har én eneste julefrokost booket endnu.

- Vi har fire bryllupper i oktober, der er aflyst - de er udsat på ubestemt tid. Folk tør ikke længere sætte en ny dato.

Alle andre personalegrupper fortsætter arbejdet på hotellet. For hoteldriften fejler ikke noget på Maribo Søpark. Parkeringspladsen er fyldt.

- Vi kan mærke Femern nu. Vi har rigtig mange gæster fra Femern-arbejdet allerede. Det kommer til at redde os gennem. Så vi kommer ikke til at forsvinde. Bare rolig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce