cookie-og-privatlivspolitik
Jesper Bjarvin (den hvide mand i midten) sammen med fodboldspillerne i Royal Sportive iført noget af det nye udstyr. Yderst til højre er det Rasmus Birnbaum.
Jesper Bjarvin (den hvide mand i midten) sammen med fodboldspillerne i Royal Sportive iført noget af det nye udstyr. Yderst til højre er det Rasmus Birnbaum.
Foto: Privat

Lolland

- Hjælpen stopper ikke her

Nakskovit har været i Ghana med fodboldgrej til lokal fodboldklub
04. oktober 2018 kl. 18:00 Af Jesper Bøgh

Annonce

NAKSKOV 800 kilo sportsudstyr fra Danmark ankom i september med skib i Ghana og er blevet fragtet ud til landsbyen Nungua, hvor den lokale fodboldklub Royal Sportive får glæde af udstyret.

Det er foreningen "We Care About Football", der består af fire danskere, der er gået sammen om at samle ind til fodboldudstyr til fordel for klubben. En af dem er Jesper Bjarvin fra Nakskov, der netop er hjemvendt fra Ghana, hvor han sammen med Rasmus Birnbaum fra Aalborg har været i Nungua for at møde de lokale og overlevere udstyret.

- De mødte os med en øredøvende glæde. Det var virkeligt noget, der faldt på et tørt sted, fortæller hjemvendte Jesper Bjarvin.

Det er dog den voldsomme fattigdom, som han blev mødt med, der har gjort størst indtryk på Jesper Bjarvin.

- De har vitterligt ingenting. Nogle spiller fodboldkampe med én sko på, andre med hullede eller ingen strømper, for de har ikke to, og på en hård, ujævn bane, hvor der ligger store sten, siger han og fortæller også om familier, der nærmest lever under åben himmel.

- Det mest slående er den glæde, de har, selv om de lever i dyb fattigdom. Der er smil, glæde og dans, fortæller han.

Jesper Bjarvin peger på, at sammenholdet i familierne virker meget stærkt ligesom deres tro på det religiøse.

- Det er nærmest helt modsat end det samfund, vi kommer fra. Hvis der kunne være en gylden middelvej, så ville det være perfekt, filosoferer han.

At der kommer et par hvide mænd - det blev de kaldt af de lokale - fra det forjættede land, Europa, sætter hurtigt nogle drømme i gang hos de unge ghanesere.

- Alle vil være ven med dig og håber på, at du kan hjælpe dem til at komme til Europa enten som fodboldspillere eller for at studere, men de kender heller ikke bagsiden af medaljen, siger han.

Jesper Bjarvin er ikke i tvivl om, at det nye fodboldudstyr vil medvirke til, at fodbolden kan få et løft i den lokale klub.

- Derfor stopper vi heller ikke her. Vores næste projekt er, at vi vil prøve at samle ind til at kunne anlægge en minikunstgræsbane, ligesom den lokale skole, der ligger lige ved siden af, trænger til et løft med maling og ikke mindst skraldespande, siger han.

For i landsbyen er mentaliteten, ifølge Jesper Bjarvin, at man bare smider affaldet, der hvor man nu er færdig med at bruge det.

- Det er en kultur, hvor de tidligere var vant til, at affaldet selv forgår i naturen. Men nu er en del af affaldet plastic, og det bliver ikke nedbrudt. Den kultur vil vi gerne forsøge at ændre på, fortæller Jesper Bjarvin, der håber på, at næste skridt kan tages allerede i april.

- Vi er meget taknemmelige for alle de bidrag, vi har modtaget - også fra lokale sponsorer i Nakskov, slår han fast.

Indsamlingen fortsætter via hjemmesiden www.royalsportive.dk og Facebook.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce