cookie-og-privatlivspolitik
Formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune Tom Larsen (V) er meget lidt begejstret for Psykiatriens forslag om at lukke klinikken i Maribo.
Formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune Tom Larsen (V) er meget lidt begejstret for Psykiatriens forslag om at lukke klinikken i Maribo.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

- Ingen er blevet orienteret om det her

Overraskelse i Lolland Kommune over flytning af psykiatrisk klinik
23. maj 2019 kl. 15:20 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Da formand for ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune, Tom Larsen (V), satte sig med Folketidende tirsdag, var han ved at få aftenkaffen galt i halsen.

Avisens historie om Psykiatriens planer om at flytte Psykiatrisk Klinik i Maribo til Vordingborg fik de dybe panderynker frem.

- Vi er ikke orienteret om det her overhovedet. Hvorfor har ingen hørt noget? Det kommer noget bag på os, siger udvalgsformanden, der mener, at Lolland Kommune som en vigtig samarbejdspartner burde være blevet orienteret om sådanne planer.

Han er lodret imod flytningen.

- Det skal de bare ikke! Vi har brug for at udvikle nye fællesskaber i sundhedsvæsnet. Borgeren er ligeglad, om det er kommunen eller regionen, der står for behandlingen - bare den er rigtig. Vi skal samtænke vores indsats. Det er det, der er brug for, siger han.

Derimod er han meget begejstret for regionsrådsmedlem Claus Bakkes forslag om at lave et mentalt sundhedscenter i Maribo, hvor region, kommune og relevante institutioner kan arbejde sammen om bedre behandling.

- Vi bakker 100 procent op om Claus Bakkes forslag, og gerne mere endnu. Hvis folk har udfordringerne i det her område, så er det her, behandlingen skal ske.

Tom Larsen har nu talt med borgmester Holger Schou Rasmussen (S), og sammen har de sat det store kommunale apparat i gang for at forhindre en flytning af klinikken.

- Jeg er absolut ikke hooked på den her ide. Vi har en stor gruppe af borgere, der bruger psykiatrien og ikke skelner mellem kommune og amt, når de får behandling. Vi er den kommune i landet, der er hårdest ramt af psykisk sygdom pr. 1.000 indbyggere. De skal hjælpes i nærområdet, siger Holger Schou Rasmussen (S).

Han og Guldborgsunds borgmester John Brædder (G) vil nu mødes med regionsrådsformand Heino Knudsen (S) om sagen.

- Vi vil bevare klinikken her på Lolland-Falster. Det ærgrer mig, at man sniger den her ind ad døren uden at orientere os. Hvis vores borgere skal til Vordingborg, betyder det større pres på vores socialpsykiatri, og så får Lolland Kommune en merudgift. Det vil jeg ikke være med til.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce