cookie-og-privatlivspolitik
For sognepræst Kasper Høyer hænger rollen som sognepræst og som parathjælper fint sammen.
- I kirken vil vi også gerne være i et fællesskab, hvor vi hjælper og støtter hinanden, siger han.

3

Billeder

For sognepræst Kasper Høyer hænger rollen som sognepræst og som parathjælper fint sammen. - I kirken vil vi også gerne være i et fællesskab, hvor vi hjælper og støtter hinanden, siger han.
Foto: Claus Hansen

Lolland

- Jeg vil gerne hjælpe og støtte

Sognepræst er parathjælper i Røde Kors - som nu i øvrigt udvider hjælpeindsatsen.
08. januar 2022 kl. 21:00 Af Rikke Folm Berg

VESTERBORG/NAKSKOV Allerede da corona-pandemien i marts 2020 første gang lukkede landet ned, meldte sognepræst i Vesterborg, Kasper Høyer, sig som parathjælper i Røde Kors.

- Vi var alle buret inde hver for sig, og jeg tænkte, at der måske var nogle derude, der var overladt til sig selv. Jeg ville derfor gerne hjælpe, og så syntes jeg, at Røde Kors havde en god ordning med parathjælpere, så den meldte jeg mig til, fortæller han.

Røde Kors Parat, som ordningen hedder, er et landsdækkende netværk af hjælpere, der træder til, når nogen har brug for en hjælpende hånd til at hente medicin, købe ind, lufte hund eller skabe tryghed ved at følge med til lægen, vaccination eller undersøgelse på hospitalet.

Ikke at der har været så voldsom efterspørgsel efter sognepræstens fremstrakte parathjælper-hånd.

Tirsdag var nemlig første gang, sognepræsten blev kaldt ud på en opgave, da Gudrun Jensen, som bor på plejehjemmet Skolebakken i Nakskov, havde brug for at blive fulgt til en undersøgelse på høreklinikken på Nykøbing Sygehus.

Annonce

Som sognepræsten udtrykker det:

- Jeg er ikke ligefrem blevet overbebyrdet.

Han var derfor glad for endelig at kunne træde til.

Ifølge Røde Kors har 3.200 dog fået hjælp på landsplan siden pandemiens start, hvor 17.000 meldte sig som parathjælpere. Dem er der stadig 5.400 af på landsplan, heraf 17 på Lolland og 13 på Falster.

Men som pandemien har udviklet sig, har behovene ændret sig. I starten fik mange især hjælp til indkøb. Enten fordi de blev syge, eller fordi de på grund af smittetrykket fandt det risikabelt at gå ud. I dag er der stadig et behov for parathjælpere, og nu får mange især ledsagelse til lægen eller sygehuset, oplyser Røde Kors.

Annonce

Lige inden jul fik Røde Kors desuden 4,5 millioner kroner af Socialministeriet til en vaccinationshjælpelinje, så folk kan få hjælp til at komme afsted og få tredje stik.

For som generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl, påpeger, er det afgørende, at så mange mennesker som muligt bliver vaccineret, men samtidig kan det for mange ældre eller sårbare være svært at overskue i praksis.

- Måske bor man langt væk fra sin familie, er dårligt gående eller er bekymret for at tage af sted alene. Det kan også være, at man bare har svært ved at finde rundt på en computer, siger Anders Ladekarl.

Og så er der altså hjælp at hente på telefon 35299660 i hverdagene eller via enten hjemmesiden rodekors.dk/parat eller rodekors.dk/etgodtstik til indkøb, følgeskab til hospitalet eller til tredje stik.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE