cookie-og-privatlivspolitik
En række YouTube-film under titlen "Klemt i København?" skal på humoristisk vis vise Lollands mange fordele.

3

Billeder

En række YouTube-film under titlen "Klemt i København?" skal på humoristisk vis vise Lollands mange fordele.
Foto: Lollandleverlivet

Lolland

- Man kan altså også gøre karriere på Lolland

Lolland kommune fortsætter fokus på bosætning og rekruttering
11. august 2020 kl. 06:29 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND "Føler du dig klemt i din skabstrange toværelses-lejlighed i København, så kom til Lolland... Her kan du få et hus til samme pris".

Det forjættende argument er et af mange, Lolland kommune har brugt i kampen om dem, der vil lægge storbyen fra sig. Kommunen kører i disse år en større rekrutterings- og bosætningsindsats.

Men selv om argumenterne om billige boliger, flot natur og gode børnepasningsmuligheder nærmest sælger sig selv, er der stadig lang vej til de horder af tilrejsende skatteydere, byrådet drømmer om.

Det skyldes flere ting, forklarer souschef i strategi- og direktionssekretariatet, Henrik Madsen.

- Det kan være et problem, at ægtefællen eller kæresten også skal have job. Derfor skal vi da arbejde med kampagner. Men noget andet er, at vi skal sikre, at der er arbejdspladser til dem, når de kommer, fortæller Henrik Madsen.

- Men vi har altså flere akademiske arbejdspladser, end folk tror. Vi bliver nødt til at rykke ved folks opfattelse af, hvilken type liv, man kan leve på Lolland. Vi skal have fortalt, at der faktisk er spændende karrieremuligheder, og at folk kan udvikle sig på Lolland.

Samtidig har coronaen givet en ny indgangsvinkel på rekrutteringen.

- Det hjælper os, at folk nu nemmere kan se sig selv på en hjemmearbejdsplads. Samtidig er det noget nemmere at være hjemme med sine små børn i en stor villa med have på Lolland end i en toværelses på Vesterbro, smiler Madsen.

Derfor er man fra politisk hold meget bevidst om, at Lolland kommune kan tilbyde de helt rette boliger til tilflytterne. Der tales om nybyggede seniorbofællesskaber og lejeboliger, men også om nye villaudstykninger. Her håber kommunen, at investorerne også kan se potentialet i Lolland.

- Så er vi tilbage ved, at vi skal have rykket ved den måde, Lolland bliver set på. Her er vi alle ambassadører, der kan fortælle den gode historie. Vi skal finde ud af, hvad der er det helt unikke ved Lolland, og så skal vi fortælle det, siger Madsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

AF: HENNING ABILDGAARD

Hastværk med… 15. september 2020 kl. 21.07

AF: JOHN WENNERWALD

Det skal være nemt at være syg 13. september 2020 kl. 22.19

Annonce