cookie-og-privatlivspolitik
Ifølge Eva Gulløv er der ikke meget i vores børns liv, der er det samme i dag, som for et par generationer siden.
Foto: Stillbillede

Lolland

- Traditioner i børneliv ændrer sig over tid

Professor ved institut for pædagogik og læring på Danmarks Pædagogiske Universitet, DPU, er ikke bekymret over forbud mod uddeling.
23. september 2021 kl. 21:15 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV Ligesom forældrene er uenige om forbuddet mod at dele ud på fødselsdage i dagtilbud i område Nakskov, er eksperterne det også, alt efter hvilket faglighed de anskuer det ud fra.

Mens børnepsykolog Margrethe Brun Hansen i tirsdagsavisen pegede på, at børnene skal lære, hvordan vi fejrer fødselsdag med alt, hvad det indebærer - lige fra uddeling af noget lækkert til sang og aktiviteter, og at de ikke skal miste noget som helst af fornøjelsen ved at have fødselsdag, blot fordi de voksne ikke kan styre reglerne for at dele ud - peger professor Eva Gulløv på, at traditioner i børneliv ænder sig over tid.

- Vi har set utrolig mange forandringer i de sidste par generationer i vores børns liv, siger professoren, der forsker i børneantropologi og barndomssociologi.

Hun har igennem mere end 25 år arbejdet med blandt andet børns relationer og hverdagsliv, pædagogisk arbejde, forældres forhold til daginstitutioner og børneinstitutionernes materielle og kulturelle former og værdier.

Ifølge hende er traditioner i børneliv ikke mejslet i sten.

Annonce

- De bliver udskiftet, og hvis der et problem med ulighed i nogle institutioner, synes jeg kun, det er fint, at der er en forældrebestyrelse, som sørger for, at der bliver lavet nye fællesskabende ritualer og traditioner, der ikke handler om, at hjemmet skal præstere, siger hun.

Eva Gulløv ser derfor ingen grund til bekymring over, at forældrebestyrelsen i dagtilbudsområde Nakskov har lavet et forbud.

- Vi skal ikke fastholde traditioner for traditionens skyld, påpeger hun.

Læs også artiklen "Intet forbud mod at dele ud i resten af kommunen" fra torsdagens Folketidende

Læs også artiklerne: "- Vi tager vigtig dannelse fra vores børn" og "- Lad dog børnene nye den dag"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE