cookie-og-privatlivspolitik
Dorrit Petersen og Nina Larsen gør en indsats for at få solgt noget af vintertøjet. Især sælges der strik og bukser. Her er det dog et par nyankomne forårs-cardigans, der skal tilbydes kunderne på Facebook.

3

Billeder

Dorrit Petersen og Nina Larsen gør en indsats for at få solgt noget af vintertøjet. Især sælges der strik og bukser. Her er det dog et par nyankomne forårs-cardigans, der skal tilbydes kunderne på Facebook.
Foto: Claus Hansen

Lolland

- Vi er de fødte optimister

Frygter at en forlængelse af nedlukningen vil medføre flere permanente butikslukninger.
13. januar 2021 kl. 16:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Vinterfrakkerne hænger klar på bøjlerne, striktrøjerne ligger pænt foldet på hylder og borde. Var verden ikke gået af lave, ville Butik No.17 være fyldt med kunder på tilbudsjagt i disse dage.

- Vi skulle jo helst have haft udsalg nu. I marts kommer alle de nye varer, så der skal vi jo tjene penge på dem, forklarer indehaver Dorrit Petersen.

Hun har sat en grænse for udsalgsstart, der hedder 1. februar.

- Hvis vi ikke får lov til at åbne inden da, kan vi ikke køre udsalg. Så lægger vi det hele på lager og kører udsalg til sommer i stedet, siger hun.


Brug for mere spillerum

Mens mange af kollegernes butikker henligger i mørke i nedlukningsperioden, er Dorrit Petersen og eleven Nina Larsen dog blevet i Butik No. 17.

- Vi har fået malet, gjort rent, renset gulvtæppet og gjort status. Så vi keder os da ikke, griner Dorrit.

- For at få solgt bare lidt af vintertøjet har vi gjort det, at vi tager fotos af noget af tøjet og lægger det ud på vores facebookside. Så kan kunderne bestille, betale over mobile pay og hente det ved døren, fortæller Nina Larsen.

Det er dog ikke nok til at hente det, der er tabt på januarudsalget.

- Men det er også for at vise vores ansigt og fortælle vores kunder, at vi stadig er her, og at vi nok også skal være her den dag, det hele åbner op igen, siger Dorrit.

I samme nu banker det på døren. Det er en af butikkens faste kunder, Helle. Nina står klar med en pakket pose. Og efter få sekunder går den glade kunde hjem med sit nye tøj.

Allerede før nedlukningen var detailhandelen hårdt ramt efter første nedlukning i foråret. Og Dorrit Petersen er da heller ikke imponeret over regeringens meddelsomhed.

- Vi kunne godt bruge lidt mere spillerum fra Mette Frederiksen. Nu lød det i søndags som om, at nedlukningen bliver forlænget. Men hun har jo ikke sagt noget sikkert. Så nu går vi og venter på en udmelding, der nok kommer i sidste øjeblik - ligesom de foregående, siger hun med et suk.

- Ja, man kan jo dårligt nå at få det hele struktureret og planlagt med skole, hjemmeundervisning og børn, siger Nina Larsen.

- Men vi har det godt i forhold til så mange andre. Hvis ikke jeg havde haft lidt ballast i baghånden, så havde vi aldrig klaret det her, siger Dorrit.

Coronaen har domineret længe, og det er efterhånden svært at blive ved med at finde nye løsninger på forskellige udfordringer og restriktioner. Men de prøver. Og hvis gyngerne er gået i stå, må man tage en tur i karrusellen. I december gik salget af festtøj helt i stå, da jule- og nytårsfesterne var aflyst. Til gengæld var der godt salg i mundbind af stof, som de måtte bestille hjem tre gange.

- Vi havde sågar mundbind med små julemænd på. Det var en populær kalendergave, griner Nina.

Både hun og Dorrit mener, at det gælder om at vende krisen til noget positivt.

- Vi er de fødte optimister her. Så vi ser positivt på fremtiden. Vi mærker en kæmpe opbakning fra vores kunder. Så så længe, vi ikke er blevet syge, går det nok det hele, siger Dorrit Petersen.

Læs også artikel: "Handelsstandsformand - Klap nu lige hesten, Mette"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce